To je to što me zanima!

On je preživio napad: Odlazi karikaturist iz Charlie Hebdoa

Francuska: U siječnju ove godine ubijeno je 10 članova redakcije Charlie Hebdo. Karikaturist Renald Luzier Luz (43) je preživio jer je to jutro zakasnio na posao
Vidi originalni članak

Renald Luzier Luz (43), francuski karikaturist koji je 7. siječnja ove godine preživio napad na 'Charlie Hebdo' u Parizu, odlučio je da više neće raditi za taj časopis. 

Luz je ostao živ jer je tog jutra zakasnio na posao. Nakon masakra u redakciji Luz je ilustrirao naslovnicu novog izdanja. Na naslovnici je tada, kako je i bilo najavljeno nakon ubojstva 10 članova redakcije i dvojice policajaca, bila karikatura proroka Muhameda koji drži natpis na francuskom 'Je Suis Charlie' (Ja sam Charlie). Iznad karikature koju potpisuje Luz stoji naslov "Sve je oprošteno". Luz sada napušta časopis za koji je radio 23 godine. 

- Proizvodnja svakog broja je mučenje jer drugih nema ovdje. Ne želim više bdjeti noću jer se stalno pitam što bi moji ubijeni kolege napravili - rekao je Luz koji i dalje ima policijsku zaštitu. I dalje će se baviti karikaturom i raditi knjige i stripove, piše Bild.  

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Linz 02.10.2015.

    Što je bilo Renald ??? .......................................radi guza k'o meduza !!!

  • banirana 02.10.2015.

    Izvan normalne pameti je da se je cijela Europa poistovjećivala s ovim kakrikaturistima a oni nisu ništa bolji od terorista - i ponašanje terorista i ponašanje tih karikaturista je od Zloga. Jadne njihove duše – tko ih može ne žaliti i tko ih može žaliti jer neke njihove karikature muslimanskih židovskih i naših svetinja ( Presvetoga Trojstva , Gospodina našega Isusa Krista na Križu, Svete Majke Kristove ) nisu ni sloboda govora ni umjetnost ni satira ni humor ni junaštvo ni pozitivna provokacija ni ništa pozitivno nego je to potpuna izopačenost i bezobrazluk i izostanak lijepog ispravnog ljudskog stida i straha Božjega. To je isto pakao i bezbožnički radikalizam i sekularni fundamentalizam. Koliko su samo zla prouzročili bezbrojnim ljudima svojim karikaturama Muhameda. Normalni obični pitomi vjernici i ljudi u mješovitim zajednicama i muslimani i nemuslimani su strahovali od međusobnog nepovjerenja straha i zlih incidenata.

  • GJURO 02.10.2015.

    ovo je jako važna vijest za sve čitatelje u Hrvatskoj, ahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare