To je to što me zanima!

On nema stav o fašizmu, a pozdravlja s rukom u zraku

Križevčanin (25) je uvjeren da su njegov profil na Facebooku hakirali antifašisti. Smatra da bi sve država trebala zabraniti - i fašizam i komunizam
Vidi originalni članak

Josip Friščić (25), jedan od organizatora nastupa neonacističkog benda Blue Max u Društvenom domu u Bukovju Križevačkom, tvrdi kako nisu planirali koncert već zabavu zatvorenog tipa.
- Skup smo čak htjeli prijaviti policiji, ali je djelatnica na šalteru rekla da nije potrebno - izjavio je Friščić za Večernji list. Dodaje kako su uz Blue Max namjeravali proslaviti rođendan prijateljice iz Križevaca. Ipak, mediji pišu kako je na njihov nastup trebalo stići čak 200 Friščićevih istomišljenika. Mladi Križevčanin pobija optužbe da podržava fašizam i nacizam.
- Neutralan sam u vezi s tim - tvrdi. Ipak, na njegovom profilu na Facebooku bili su znak svastike i poruke podrške neonacizmu, a kao religiju je naveo nacionalsocijalizam. Internetom kruži i fotografija kojom pozdravlja nacističkim pozdravom. Profil je sada izbrisan, a Friščić tvrdi da su ga hakirali antifašisti jer on to nije napisao. Nije protiv Židova i Roma te ne mrzi Srbe. Ako je Hrvatska demokratska država trebala bi, smatra, zabraniti sve, i fašizam i komunizam. Njegov otac Ivan je tijekom rata 7,5 mjeseci bio u srpskom logoru. Kaže kako zna što je zlo te opovrgava sinovu podršku fašizmu.Friščića i još 30-ak ljudi policija je uhitila u subotu. Šest ih je zaradilo prekršajne prijave. Osim Friščića, kao organizatora navode mladića (20). Obojica su članovi udruge Hrvatski nacionalist.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • političkikomesar 22.02.2010.

    Friščiću još si zelen. Pitaj starije kako se to radi.

  • Rođo Rođin1_1 22.02.2010.

    ohoho jesu ovi mladi zagrebački antifašisti i komunisti agresivni.............

  • mia23 22.02.2010.

    Golden111 svaka čast! sve rečeno istina! Ne vjerujem šta budale dolje pišu, ali tješi me broj tvojih pluseva jer znači da ipak ima više moralnih i osvještenih ljudi...bar ovdje. I svaka čast na akciji, nadam se da neće dobiti samo par stotina kuna kazne već zatvor!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare