To je to što me zanima!

On planira živjeti 180 godina: Evo što radi da bi to postigao

Američki biznismen Dave Asprey želi prevariti smrt ili ju, u najmanju ruku, odgoditi na duže vrijeme. Za taj plan planira potrošiti više od 300.000 dolara kako bi "prilagodio um i tijelo"..
Vidi originalni članak

Američki biznismen Dave Asprey želi prevariti smrt ili ju, u najmanju ruku, odgoditi na duže vrijeme. Za taj plan planira potrošiti više od 300.000 dolara kako bi "prilagodio um i tijelo". Cilj mu je doživjeti 180 godina.

U svojoj tvornici u Kaliforniji, Asprey će otvoriti posebne laboratorije u kojima će članovi moći vježbati tzv. biohacking usmjerne na podizanje imuniteta, energije i produžavanja života, piše Business Insider

Evo kako izgleda dan nekoga tko želi "prevariti smrt", korak po korak:

1. Mobitel na zrakoplovni način, kava, UV svjetlo...

Prije nego ode u krevet, Asprey svoj telefon prebacuje na tzv. zrakoplovni način i drži ga tako sve dok djecu ne odvede u školu.

- Naš živčani sustav prati obavijesti. Kad je telefon uključen, primate elektromagnetske frekvencije koje ne trebate.

Asprey ujutro popije i kavu koja mu daje energiju za dan, leži 10 minuta pod UV svjetlom za koje kaže da usporava starenje i stoji na "vibrirajućoj platformi" za sagorijevanje kalorija. Pribjegava i terapiji ledom koja smanjuje upalu mišića.

2. Uvijek imajte asistenta/asistenticu

Tajnica Aspreyju pomaže da ne misli previše o svom dnevnom rasporedu što povećava njegovu učinkovitost na poslu. Asprey nastoji reducirati broj odluka koje tijekom dana mora donijeti.

3. Vježbe, vježbe, ali i odmor

Asprey vjeruje da je svrha vježbe omogućiti tijelo da raste i da se mijenja. On intenzivno vježba najmanje jednom tjedno jer, da to čini svaki dan, tijelo mu se ne bi dovoljno oporavilo do sljedećeg vježbanja. 

4. Samo povrće, grickalice STOP

- Ako vaše tijelo traži grickalice, znači da vaš posljednji obrok nije bio dobar - smatra Asprey. Njegova prehrana sastoji se od puno povrća i malo glutena, šećera i mliječnih proizvoda. Za ručak jede povrće ubrano s njegove organske farme, a u obrok dodaje avokado, salatu od mrkve i komorača. U sve to dodaje i umak s avokadom, maslinovim uljem, biljkama...

Za večeru ponovno jede tanjur povrća, ali i malo mesa uz dodatak riže, slatkog krumpira ili tikvica.

5. Šest sati sna je dovoljno za zdrave ljude, a bitna je i hladna soba

Prosječno, Asprey spava šest sati i dvije minute. 
- Zdravi ljudi trebaju manje sna. Nije tu riječ i kraćem spavanju već o boljoj kvaliteti sna koji imamo - kaže Asprey.

Kako bi što bolje spavao, na prozorima ima crne zastore da ne bi ulazilo svjetlo u sobi, a madrac mu je izrađen od najkvalitetnijih materijala. U spavaćoj sobi motri i kvalitetu zraka, a prije spavanja kuću ohladi na 20 stupnjeva za koju vjeruje da je optimalna temperatura za spavanje. 
 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Behemot 14.10.2016.

    Žena, djeca, ako on doživi 70 može biti sretan .. :D

  • ajetodoo 13.10.2016.

    Čovjek snuje, a Bog odlučuje..... A možda ga i lipi đava odnese, kad su bude najmanje nadal.

  • NIRVANA_2 13.10.2016.

    Ja da imam 300.000 spavala bih isto bez ikakvih problema i zivjela bar 100 godina...glupost ziva

Komentiraj...
Vidi sve komentare