To je to što me zanima!

'Onaj tko ne isplati plaću, drugi dan dobiva inspekciju na vrat'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ako tvrtka ne može, onda će vlasnik, ako ima nekretnine, njima morati platiti radnike, poručio je ministar Mrsić i ponovio kako je neisplata plaće kazneno djelo
Vidi originalni članak

Ministar rada Mirando Mrsić za Dnevnik Nove TV izjavio je kako već od srijede na teren kreće inspekcija kako bi utvrdila zbog čega tvrtke na popisu Porezne uprave ne isplaćuju plaće i osiguravaju isplate radnicima. Najavio je kako će se krenuti od 60 najvećih tvrtki na popisu koji broji 5620 pravnih i 1418 fizičkih osoba, poslodavaca, koji svojim radnicima ne isplaćuju plaće.

- Cilj je da se osigura da radnici dobiju plaću. Ovo nije samo lista srama nego i alat koji država ima i koji nam omogućuje da vidimo tko ne isplaćuje plaće. Postoje mehanizmi ovrhe nad nekretninama i drugim stvarima. Poslodavci moraju biti odgovorni i plaćati radnike - rekao je Mrsić. 

Kazao je kako je objava popisa početak, ali da će se lista ažurirati.

- Dosta je neisplate plaća u Hrvatskoj. Ako poslodavac ne isplati plaću, drugi dan će dobiti inspekciju rada na vrat. Ako tvrtka ne može, onda će vlasnik, ako ima nekretnine, njima morati  platiti radnike - poručio je ministar i ponovio kako je neisplata plaće kazneno djelo te najavio i kaznene prijave. 

Idi na 24sata

Komentari 152

  • ivica48 20.07.2014.

    Gospodine Mrsicu mozda ste se prevarili ili nam solite mozak to je cista (LAZ) tj neistina drzim vas za rijec hahahaha

  • Drazen Sulimanec 17.07.2014.

    Članak 5. (1) Poslodavac je obvezan u radnom odnosu radniku dati posao te mu za obavljeni rad isplatiti plaću, a radnik je obvezan prema uputama poslodavca danim u skladu s naravi i vrstom rada, osobno obavljati preuzeti posao. Najteži prekršaji poslodavca Članak 294. (NN 73/13)

  • MarinMandžukić 17.07.2014.

    Od čega da se više bilo kaj isplaćuje? Sve su uništili! Kompletno gospodarstvo, radna mjesta i još imaju obraza ovako bahato donositi niš koristi zakone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare