To je to što me zanima!

Oni žive za siročad: Lili i Ivo udomili su petero djece

Supružnici Lončar brinu o petero djece. Zbog činjenice da su udomitelji i posvojitelji obitelji gotovo nitko u mjestu Poličnik ne želi dati potporu
Vidi originalni članak

Prije gotovo 18 godina Lili i njezin suprug Ivo Lončar odlučili su posvojiti brata i sestru iz Vukovara te im uljepšati život i pružiti sve ono čega bi bili lišeni u domu za nezbrinutu djecu. Ivan (19) i Ivana (18) danas su im neizmjerno zahvalni, a svu ljubav i pažnju koju su od njih dobivali vraćaju im na najljepši mogući način - odličnim učenjem i uzornim ponašanjem.
- Najsretniji smo kada nam djeca kući donesu pohvalnicu iz škole, kada vidimo da nisu propalice, da ne piju, ne puše i ne drogiraju se - s ponosom  kaže majka Lili i dodaje da su joj upravo djeca bila najveća potpora u odluci da udomi malu L. (2). Djevojčica je s tumorom na mozgu, epilepsijom i nezaposlenim ocem (18) živjela u baraci na šibenskom smetlištu Bikarac. Bez obzira što država za svako udomljeno dijete izdvaja 2000 kuna, suprug Ivo, inače pomorac, radi i kao nadničar. Želja mu je svojoj i udomljenoj djeci pružiti sve što im treba. Kako bi se mogla posvetiti oporavku male L. i četiri puta na tjedan voditi je na fizikalnu terapiju u Zadar, Lili je uzela bolovanje i svojoj tvrtki Kemoplast zahvaljuje što joj na sve načine izlazi ususret. Kod kuće joj pomažu Ivan i Ivana te mali Tony (13), također udomljeno dijete. Utočište kod njih našao je i Alen (21). Svi oni nadaju se da će se sav trud oko male L. isplatiti,. Djevojčici je potreban lijek Apilepsin, koji se može kupiti samo u Sloveniji, a bočica stoji 300 kuna. Zbog činjenice da su udomitelji i posvojitelji obitelj Lončar gotovo nitko ne podupire u mjestu Poličnik, udaljenom desetak kilometara od Zadra.
- Susjedi, rodbina i mještani nas i djecu gledaju s prezirom. Umjesto da ih prihvate, svi su ih odbacili - rekla je Lili pripremajući krstitke za malenu L. Svi koji žele obitelji Lončar pomoći u nabavi lijeka za L. mogu to učiniti na tekući račun otvoren u OTP banci 3200454576.

OTAC (18) ZAGRLIO I POIGRAO SE S UDOMLJENOM KĆERI (2)
Prvi put nakon udomljenja Dušan Jovanović (18) posjetio je svoju bolesnu djevojčicu L. u domu Lončara u Poličniku. Priznao je da na djevojčicu misli stalno i da mu je bez nje jako teško. Obitelj Lončar ne prestaje hvaliti.
- Čujemo se i telefonski, dopuštaju mi da je vidim i provodim s njom vrijeme kad god to poželim - rekao je Dušan.

KRSTILI UDOMLJENU DJEVOJČICU (2)
Malena L. (2) koja je u srijedu napunila svoj drugi rođendan, opet je u subotu imala razloga za slavlje. U mjesnoj crkvi u Poličniku u nazočnosti svojih udomitelja Lili i Ive Lončara, te svog pravog oca Dušana Jovanovića dobila je svoje krsno ime. Posebno je bio dirljiv susret s ocem, koji redovito viđa svoju bolesnu djevojčicu.
- Tako sam sretan zbog moje curice, što je s tako dobrim i plemenitim ljudima. Kad sam je ugledao u bijeloj haljinici, podignuo je i uzeo u naručje, imao sam osjećaj da ću pasti - rekao je presretni otac, koji joj zbog teških životnih uvjeta ne može pružiti svu potrebnu njegu i skrb. Djevojčici su kumovi bili Luka i Božica Tičić iz Biograda, a nakon obreda krštenja svi su se okupili u domu Lončarevih, gdje je djevojčica puhala svjećice na, vjerojatno, svojoj prvoj rođendanskoj torti. Zahvaljujući medijima i dobrim ljudima, u subotu ujutro joj je iz Splita stigao lijek Apilepsin, pa će šest bočica biti dovoljna zaliha za sljedećih 6 do 7 mjeseci. Osim operacije tumora na mozgu, djevojčica ima poteškoća i s hodanjem, pa je Lili uskoro odvodi na rehabilitaciju u Goljak. Inače, u nedjelju se u Poličniku slavi blagdan Svetog Luke Evanđeliste koji je posebno propovijedao plemenitost, dobrotu i pažnju prema čovjeku. Lončari su zaista pravi primjer za to.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • user_41501 22.10.2009.

    Za mayhem! Da mozda oni tako gledaju ali za Ivana i Ivanu se nema pravo nikakve naknade jer su to njena posvojena djeca(Loncari)Jer velika je razlika kad je netko udomljen ili kad je posvojen. Udomljeno djete moze zivjeti par dana kod obitelji a moze i par godina,dok je posvojeno zivi i ima sva prava kao i sva druga bioloska djeca i na njih nema nikakve naknade tako da ta cinjenica sto drugi kalkuliraju 5x 2000 nikako ne drzi vodu!

  • 1mate 18.10.2009.

    ove ljude treba stavit na naslovnice a ne kretene sta vi stavljate svaka vam cast moj naklon do poda treba imat srce za odgojit tudje dite i provest vrime s njima

  • rođin rođo1 18.10.2009.

    sit se gladnu nevjeruje............

Komentiraj...
Vidi sve komentare