To je to što me zanima!

Onima koji odsluže vojni rok prednost pri zapošljavanju...

Moja je ideja da se stimuliraju oni koji dragovoljno služe vojni rok tako da imaju prednost pri zapošljavanju u državnim službama i tvrtkama, kao što imaju branitelji, reko je Đakić
Vidi originalni članak

Povodom 25. obljetnice osnivanja zajednice županijskih zajednica udruga i članova HVIDR-e u četvrtak je održana sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora HVIDR- e, a predsjednik Josip Đakić istaknuo je da su donijeli odluke o budućem radu, projektima i programima koje će ostvarivati u 2017. godini.

HVIDR-a je organizacija s više od 35.000 članova u 105 gradskih organizacija i 20 županijskih zajednica i Grad Zagreb. "Iza nas su dani kada smo imali razdore i prijepore, teške rasprave i ponovljene izborne sabore, u HVIDR-i je danas mir i spokoj s obzirom da smo sretni i zadovoljni što su iz naših redova državni tajnik i dva pomoćnika ministra", rekao je Đakić.

Tako zajednički ostvarujemo potrebe svjesni da još nije vrijeme da raspravljamo o detaljima koji bi išli za većim materijalnim primanjima, s obzirom da se nije ostvarila pretpostavka o rastu BDP-a kroz dva uzastopna tromjesječja za više od dva posto i rast prihoda u državnom proračunu, odnosno smanjenje vanjskog duga, kazao je Đakić.

Ocijenio je kako mogu biti zadovoljni da su uspjeli odraditi projekte koji su proteklih godina bili nominirani, među kojima je najveći bio sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata u 2016. sa 1000 sudionika, od kojih 80 teških 100-postotnih invalida, koji su na otvaranju utrkom u kolicima pokazali volju za životom najteže stradalih, kao i za daljnje socijalno i psihološko osnaživanje, dodao je.

Đakić se osvrnuo na inicijativu o uvođenju vojnog roka rekavši kako je nužno da hrvatska mladost, osobito muška populacija koja stasa, ima bar osnovno znanje kako uporabiti pješačko oružje i motorički se pripremiti i slušati zapovjedi.

Moja je ideja, koju još nisam formulirao kao zakonski prijedlog, da se stimuliraju oni koji dragovoljno služe vojni rok tako da imaju prednost pri zapošljavanju u državnim službama i tvrtkama, kao što imaju hrvatski branitelji, reko je Đakić.   

Idi na 24sata

Komentari 179

  • stiven 27.02.2017.

    Ovaj nije zdrav u glavi

  • piramida 26.02.2017.

    Sluzenje vojnog roka je cast i ponos, svakog covjeka da sluzi svojoj domovini, ne razumjem ni hrvate a ni hrvatsku , da se mladici trebaju stimulirati da bi sluzili drzavi , toje kukavicluk tih mladi generacija da izbjegavaju sluziti domovini . Neznam sta je za te mladice sveto i sto ih cini ponosom ako ne da je sluzijo domovini , LOGICNO BI BILO UVESTI OBAVEZNO SLUZENJE ALI SAMO ZA DOMOLJUBE , da se lakse mozemo boriti protiv unutarnjeg neprijatelja koji na sve nacini i svaki dan smislja neke nove borbe protiv Hrvatske i njenog naroda,ako si nesto dao domovini logicno da si ispred oniju koji je opstruiraju tako da nista ne bi bilo cudno da imaju prednost nad onima koji nece sluziti , kako u poslu tako na upisu na fakultete ako su bodovno izjednaceni prolazi DOMOLJUB.

  • stefan1954 24.02.2017.

    Djakicu ti si sramota HDZ

Komentiraj...
Vidi sve komentare