To je to što me zanima!

Opasna i pametna: Napade na ISIL u Siriji vodila je pilotkinja

Bojnica Mariam Al Mansouri zračnim snagama UAE-a pridružila se 2007. godine nakon što su na vojnu akademiju Khalifa bin Zayed Air College počeli primati žene
Vidi originalni članak

Bojnica Mariam Al Mansouri (35) prva je žena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja je postala vojna pilotkinja. Štoviše, upravo je ona vodila nedavne napada saveznika na ISIL u Siriji. Zapovjednica eskadrile F-16 lovaca koordinirala je napade s Bahreinom, Jordanom, Saudijskom Arabijom i Katarom. 

Zračnim snagama UAE-a pridružila se 2007. nakon što su na vojnu akademiju Khalifa bin Zayed Air College počeli primati žene. Za lokalne novine kazala je da se nikad nije natjecala s muškim kolegama nego sa samom sobom te da nikad nije imala poseban tretman jer je žena. 

- Svi moraju biti iznimno sposobni borci, kazala je. 

Al Mansouri rodila se u Abu Dhabiju i jedno je od osmero djece. Diplomirala je i englesku književnost. 

Nastavili napade: Bombardiraju se naftna postrojenja ISIL-a

SAD i saveznici u borbi protiv Islamske države nastavili su u srijedu bombardirati položaje pripadnika ISIL-a u Siriji i Iraku. Uglavnom su gađali naftna postrojenja koje je zauzela islamistička skupina. Posljednji napadi američke koalicije usmjereni su prema blokiranju dotoka novca za terorističku skupinu koja naftu prodaje na crnom tržištu.

Vijeće sigurnosti UN prihvatilo rezoluciju o suzbijanju prijetnje

Na izvanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a prihvaćena je obvezujuća rezolucija o sprečavanju ulaska stranih džihadista u Irak i Siriju. Rezolucija se odnosi i na suzbijanje džihadističkih prijetnji u zemljama iz kojih dolaze.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • salomi 25.09.2014.

    Mariam - prelijepo ime, prelijepa žena!

  • manU_1 25.09.2014.

    Zelio bih da mi neko navede tekst,ajet,hadis,bilo kakav dokaz da ako te ubije zena,po islamu neces u dzenet-raj. Izazivam cak i admine da to pronađu !

  • Buster Cro 25.09.2014.

    imam ja takvu kod kuće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare