To je to što me zanima!

Opća bolnica Sisak uz pomoć županije prikuplja novac za MR

Ravnatelj Opće bolnice Tomislav Dujmenović spomenuo je kako zadnja dva ministra zdravstva nisu imali dovoljno razumijevanja za pomoć bolnici, pa je preostalo jedino da se pokrene akcija prikupljanja novca
Vidi originalni članak

Sisačka Opća bolnica dr. Ive Pedišića jedna je od rijetkih u zemlji koja nema uređaj za magnetnu rezonancu, što je dosad osjetno otežavalo postupak dijagnostike, a kako bi se i pacijentima te bolnice omogućila cjelokupna dijagnostika, Sisačko-moslavačka je županija u suradnji s upravom bolnice pokrenula akciju prikupljanja novaca za taj uređaj, čija je cijena oko šest milijuna kuna.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u utorak, kojoj su bili nazočni i brojni donatori, akcija dobro napreduje i očekuje se kako će se uskoro prikupiti nužnih tri milijuna kuna, dok bi ostatak osiguralo Ministarstvo zdravstva.

Ravnatelj Opće bolnice Tomislav Dujmenović spomenuo je kako zadnja dva ministra zdravstva nisu imali dovoljno razumijevanja za pomoć bolnici, pa je preostalo jedino da se pokrene akcija prikupljanja novca. Humanitarnoj su se akciji najprije odazvali likovni umjetnici Siska i Zagreba koji su donirali slike za aukciju, a potom su se svojim donacijama priključili gradovi i općine na području županije i Sisačka biskupija. Najveći donator je HEP, koji je donirao milijun kuna. 

"Prateći trendove i potrebe, HEP se među prvima priključio akciji. Sisak je zbog svojih energetskih postrojenja HEP-u vrlo važan i zato pomažemo lokalnoj zajednici, pa pozivam i druge da se uključe u akciju", rekao je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podsjetio je kako je magnetna rezonanca osnovno sredstvo za dijagnostiku, pa je i stanovnicima ove županije nužno osigurati jednaki zdravstveni standard, jer "Sisak nije selo, kako nam je svojedobno rečeno u Ministarstvu zdravlja".

Najavio je da će županija u akciji sudjelovati s donacijom kako bi se osigurao potreban novac. Izrazio je uvjerenje da će za mjesec,dva novi uređaj, za koji je već osiguran prostor, biti montiran. Ujedno je izrazio i žaljenje što se u akciju nije uključio i grad Sisak, čija je gradonačelnica izjavila kako je opremanje bolnica obaveza Ministarstva, a ne lokalne zajednice. 

O važnosti uređaja za magnetnu rezonancu govorio je voditelj Odjela za radiologiju dr. Dejan Čanak, koji je rekao kako unatoč dobrom radu i opremi, zbog nedostatka tog uređaja nije moguće učiniti kompletnu dijagnostiku. Ujedno je spomenuo kako je unatoč boljih uvjeta rada u inozemstvu i boljih primanja, zbog domoljublja odlučio ostati u Hrvatskoj, koja mu je omogućila školovanje, studij i specijalizaciju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • cupi cupi 23.01.2018.

    Pa Zagreb je Hrvatska to svaki ministar zna ovo drugo ne pripada državi Kujundžić je isto kao i bivši prije će dati onima bosancima isto kao i Plenković jer dijaspora je važna nama će oduzimati od plaća pa dopunskog osiguranja i još nema dosta naravno kada lopovi kradu za lopovluk ne odgovaraju jer vidite Opra je hitno otišao u bolnicu nije bio na listi čekanja on je župan ima pradnost samo je to teško kada ti otkriju tešku bolest neka se čovjek liječi i neka se izliječi ovo što je ona dama rekla da grad neće sudjelovati to je malo bezobrazno od nje a da naša vrla domoljubna vlada i glupi ministri sa pametnim telefonima koji koštaju ajme majko moja pa moglo se kupiti par ti uređaja ali to tim ministrima premijeru ne treba oni mogu i van na liječenje

  • Mister Man 23.01.2018.

    Žalosno je što država izdvaja 70 milijuna za mobitele, a MR uređaji se mogu kupiti i po 3 milijuna kuna po uređaju na veliko, što znači 20 MR uređaja i 20 radiologa za 70 milijuna kuna...

  • slavić 23.01.2018.

    zato vlada pomaže bolnici Mostar,Nova bila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare