To je to što me zanima!

'Opći štrajk ćemo provesti neovisno o odluci Sabora'

Sindikalni čenici kažu kako će opći štrajk nakon ankete provesti bez obzira na odluku Hrvatskog sabora o referendumu. Naglasili su kako Ustavni sud služi politici
Vidi originalni članak

Sindikalne središnjice u četvrtak su izvijestile kako će početkom sljedećeg tjedna provesti anketu među građanima kako bi provjerili žele li sudjelovati u općem štrajku zbog stanja u Hrvatskoj. Na konferenciji  za novinare istaknuli su kako će generalni štrajk provesti bez obzira na odluku Sabora o referendumu. Složili su se kako Ustavni sud služi politici. Tvrde kako su političkim intrigama i manipulacijom onemogućili pravo građana da izađu na referendum. Ustavni sud su nazvali 'krojačnicom po mjeri' jer je ispod svakog pravosudnog kriterija. Sindikalne središnjice očekuju kako će Sabor odluku o referendumu donijeti u roku od sedam dana.

'Treba poštovati institucije i odluke'

Svi bi legalisti trebali poštivati institucije ove države i odluke koje donesu, rekao je ministar Božidar Kalmeta na odluku Ustavnog suda koji je utvrdio da nema razloga za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu jer je Vlada iz saborske procedure povukla sporni zakon.

- Ustavni sud je donio takvu odluku i nije na nama da to komentiramo. To je neovisno tijelo i ne smijemo institucije dovoditi u pitanje - rekao je.
Iako sindikati prijete štrajkom i rušenjem Vlade putem referenduma, ministrica Marina Matulović Dropulić kratko je rekla da je to njihovo pravo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tužni šokac 21.10.2010.

    nikom ništa nevjerujem svako misli na svoju guzu

Komentiraj...
Vidi sve komentare