To je to što me zanima!

Opet blokada: Riješite prvo pitanje Ljubljanske banke

Guverner HNB-a Željko Rohatinski rekao je da je zahtjev oko Ljubljanske banke izravni pritisak na HNB. Dodao je da ćemo se oduprijeti pritisku
Vidi originalni članak

Pitanje potraživanja Ljubljanske banke prema hrvatskim štedišama i zahtjeva hrvatskih štediša prema LB-u valja riješiti do kraja pristupnih pregovora, izjavio je u četvrtak glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic. Naglasio je da će tada Slovenija složiti sa zatvaranjem poglavlja o konkurentnosti, prenosi SEEbiz. Dodao je kako prepuštanje graničnog spora arbitražnom sudu ne znači rješavanje svih otvorenih pitanja među državama. Slovenci su tako najavili novu blokadu hrvatskog pristupa Europskoj uniji. Žele da Ljubljanska banka započne poslovati u Hrvatskoj. Premijer Borut Pahor kaže kako pitanje LB-a jedino nije riješeno nakon velikog poboljšanja odnosa među dvije države. Pahor je rekao kako je optimist glede rješavanja pitanja LB-a prije ulaska Hrvatske u EU. Dodao je da mu zadnje izjave guvernera Rohatinskog, da bi uz određene uvjete NLB mogao poslovati u Hrvatskoj, potiču optimizam.

ROHATINSKI: ODUPRIJET ĆEMO SE I OVOM PRITISKU
- Pregovarali smo 2001 i '02. no neuspješno. Hrvatska narodna banka sugerirat će Vladi obnovu tih pregovora. Završe li uspješno, znači kada štediše dobiju svoj novac, neće biti zapreke za dolazak na hrvatsko tržište. No od danas Slovenija traži odobrenje za rad banke do završetka pristupnih pregovora. To je izravni pritisak na HNB. Do sada smo imali snage da se odupremo pritisku, pa će tako biti i ovaj put - kazao je guverner Željko Rohatinski za HRT.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • piratxx 10.06.2010.

    Do kada će se Hrvatska ponižavati i šutjeti za svoje? Ako Slovence nitko nije blokirao, a nisu imali riješeno pitanje iste te granice koju sada nama predbacuju, niti su riješili pitanje Ljubljanske banke koju nama predbacuju, zašto Hrvatska mora rješavati to pitanje?

  • Univerzum 10.06.2010.

    ovo postaje tragi-komedija, Slovenija vlasnik ljubljanske banke koja je opljačkala hrvatske štediše tj. svoje klijente, ucjenjuje . Hrvatsku jer im zabranjujemo da posluju (pljačkaju) kod nas jer su nas već opljačkali..............pahor, janša, i ostala ekipa se ponašaju poput studenata političkih znanosti a ne ozbiljnih odgovornih državnika !

  • HUMI 10.06.2010.

    Bogu hvala. ovo nam samo Bog šalje poruku da ne srljamo u EU..

Komentiraj...
Vidi sve komentare