To je to što me zanima!

Opet će suditi ubojicama učenika Denisa Mrnjavca

Vrhovni sud BiH zaključio je da je na suđenju ubojicama došlo do povrede kaznenog zakona. Ukinuli su presude od 15 i četiri godine zatvora
Vidi originalni članak

Vrhovni sud BiH ukinuo je presude kojima su Ademir Lelović i Barin Talić osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne zbog pomaganja u ubojstvu Denisa Mrnjavca (17). Sa suda su priopćili da su u procesu na Županijskom sudu u Sarajevu povrijeđene odredbe zakona o kaznenom postupku i naložili obnovu suđenja. Produžen im je pritvor u kojem su od veljače 2008. godine. Lelović je u vrijeme ubojstva imao 18 godina te je bio osuđen na 15 godina zatvora jer je dodao nož ubojici sarajevskog srednjoškolca, Nerminu Sikiriću. Talić, koji je tada imao 17 godina i bio maloljetan, osuđen je na četiri godine zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja ozljeda i pomaganja u skrivanju boksera kojim je Lelović tukao Mrnjavca. Denisa Mrnjavca, učenika Katoličkog školskog centra, u punom je tramvaju 5. veljače ubio tada maloljetni Sikirić. Nitko nije ni pokušao pomoći Mrnjavcu te su ubojice uspjele pobjeći.
Sikirić je tada imao 17 godina te je u posebnom postupku osuđen na 10 godina, što je najviša kazna koju je u BiH moguće izreći maloljetnicima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • veselica 15.01.2010.

    Jadan ovaj svijet,kojim putem je krenuo!

  • Sofi 15.01.2010.

    Svi smo mi bili u tim godinama, Pa ipak znala sam razlikovati dobro od zla. I klonila sam se zla koliko sam god mogla i kako god sam znala i umjela. Ako sud sada dosudi blažu kaznu, mladima će poslati poruku da mogu raditi što hoće i da neće biti kažnjeni za to jer su mladi. A majka ubijenog Denisa plaće i njen se sin nikad neće pojaviti i nasmijati se i uljepšati joj život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare