To je to što me zanima!

Opet greška na maturi: Učenici dobili stari esej iz hrvatskog

12 učenika Pomorske škole je na B razini pisalo esej na staru temu Krležinih Glembajeva, umjesto da su kao njihove kolege pisali Matoševu Mističnu pjesmu
Vidi originalni članak

Dvanaest učenika Pomorske škole u Splitu danas je na B razini pisalo esej na staru temu Krležinih Glembajeva, umjesto da su kao njihove kolege u preostalih 379 škola pisali Matoševu Mističnu pjesmu. Kao što je poznato, Krležini Glembajevi bili su tema eseja koji se u srijedu nije pisao jer je ukraden u pulskoj privatnoj školi Jurja Dobrile, javlja Večernji list.

Do (ne)namjerne greške u Pomorskoj školi došlo je, pretpostavljaju mnogi, zato što učenicima odnosno ispitnim koordinatorima nisu poslani novi kompleti ispitnih materijala.

Radi tih 12 učenika i jedne škole, kako su za televiziju N1 rekli u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja koje je zaduženo za provođenje mature, neće se ponovno ponavljati esej iz hrvatskog jezika za svih 40 tisuća maturanata.

Centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja osnovat će Povjerenstvo koje će utvrditi što se točno dogodilo u Pomorskoj školi u Splitu. Tih 12 učenika morat će ponoviti esej iz hrvatskog jezika. Kada točno, zasad se ne zna.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • VanaiŠiroki 19.06.2015.

    Trebalo bi im se priznati što su pisali jer sada ionako znaju temu koju su morali pisati, a nebi bilo pošteno da dobiju novu možda i težu temu.... Ako ste već toliko sranje napravili zašto bi nedužni ispaštali radi vašeg glupitiliteta?!? Ako već nešto zeznete ispričajte se i pustite ljude na miru!!

  • Glasaj za HSP1861 19.06.2015.

    Bila teza niza od vise.

  • DinoVlahov 19.06.2015.

    "O ponoći, kad crne ruže snijevahu Uz hihot zvijezda u šedrvana pjeni, U gradu, kad me svi ismijevahu, O zlatnoj sjeni snatrih, o dragoj ženi. O, kako čudno njene oči sijevahu Kroz tajnu noći u slatkoj uspomeni! A dušom mojom, njenom harfom, pjevahu, Ja ne znam kakvi zvuci, psalam meni. I zemlju, oblak, nebo i planete Ko dragu gledah. Nađoh je ko Boga U suzi materije sakritoga, Kroz zagonetku moje čežnje svete. Ljepota, ljubav, sreća, sni i zanosi Su Bog, misterij, što u ženi zanosi." Ovo je matura B razine, mene zanima ko jos daje ovakve bezvezarije na maturi.. Tu se nema sta pisat, prvo dok skuzis sto je pisac htio rec s ovom pjesmom prode ti svih 160 minuta. Nadam se da ce ravnateljica NCVVO-a ucinit nam uslugu i prepustit mjesto nekom razumnijem..

Komentiraj...
Vidi sve komentare