To je to što me zanima!

Opet isto: Direktore birali po podobnosti, ne kvaliteti

Ivo Čović kaže da nije bilo dogovora s koalicijskim partnerima oko pozicija. Četiri direktorska mjesta u Holdingu dali su ljudima iz HNS-a i HSLS-a...
Vidi originalni članak

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović u utorak je i službeno smijenio 12 “Bandićevih” direktora Holdingovih podružnica. Negirao je tvrdnje da su nove direktore odabrali prema političkim kriterijima te da ih je imenovao u dogovoru s HNS-om i HSLS-om. Narodnjaci su “dobili” Stanogradnju i podružnicu “Vladimir Nazor”, a HSLS-ovci Tržnice i Podružnicu za upravljanje športskim objektima. Čović je u odabiru imao punu slobodu i povjerenje Zorana Milanovića, a podupro ga je i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem. Čović je istaknuo kako će se novi direktori morati rukovoditi općim smjerom Holdinga, odnosno smanjiti troškove poslovanja i broj zaposlenih te povećati prihode. Najveće je iznenađenje smjena Mate Kraljevića, direktora Zagrebparkinga, koji je lani imao 20 milijuna kuna dobiti. Kraljević jučer nije krio iznenađenje svojom smjenom.
- Ne znam kako bih ovo komentirao. Ja sam u ovoj tvrtki bio ukupno 30 godina, od toga 25 kao direktor. Napravio sam dosta za nju. Javio sam se na natječaj, no uprava je samostalna. Ona odlučuje. Ja za ovo teško pronalazim objašnjenje. Imaju li ga oni, to ne znam - komentirao je Kraljević.
Holding je 2007. godine osnovao Milan Bandić. Sva gradska poduzeća ujedinio je u trgovačko društvo. Time je preskočio prepreku prema kojoj se jedinice lokalne samouprave ne mogu zaduživati u iznosu većem od 20 posto svog prošlogodišnjeg budžeta. Novi javni vozni park sa 140 niskopodnih tramvaja i 214 autobusa, gradnja naselja Sopnica-Jelkovec, gradnja Arene Zagreb, besplatan prijevoz za studente i umirovljenike i mnogi drugi projekti planirani u vrijeme projekcije gospodarskog rasta, dogurali su ovu megatvrtku s 13.000 zaposlenih do, prema nekim procjenama, 10 milijardi kuna duga.
Tad su odlučivali gradonačelnik Bandić, kao jedini član skupštine Holdinga, i Slobodan Ljubičić, Bandićev bliski prijatelj na čelu uprave, sve dok zagrebačka Gradska skupština nije odlučila skupštinu Holdinga proširiti na deset članova. (atr)tpremnine u visini plaća za pola godine.

NIJE VAŽNA USPJEŠNOST: Iako su Zagrebparking i Čistoća jedine tvrtke u Holdingu koje su poslovale u “debelom” plusu, Čović je smijenio i njihove direktore.
Upravljanje športskim objektima - Ivo Erić (HSLS), Stanogradnja - Filko Cezner (HNS), Tržnice Zagreb -  Dario Kobeščak (HSLS), Čistoća - Branimir Valašek, Vladimir Nazor - Srđan Vlaović (HNS), Gradska plinara - M. Buchberger, Zagreb Centrum - Goran Krmpotić, Zagrebačke ceste - Alen Gospočić, Zagreb Arena - Tomislav Pervan, Vodoopskrba i odvodnja - Davor Poljak, Zagrebački plakati - Boris Gujin, član uprave, Zagrebparking - Robert Mišeta

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mirni1 28.09.2010.

    ma nema se tu kaj reci........... narod (konkretno zgb) plaća poreze ......... a ovi ih nemilice troše! i da ne zaboravim, naravno, opet krivac ne postoji hahaha još malo pa opet na birališta narode , pa opet glasaj za ove ili slične

  • Brano 28.09.2010.

    Pa jasno je svima -sve Bandićeve kadrove smijenili - koje kino postavili prave kadrove hahaha

  • dari 28.09.2010.

    evo kako posluje SDP-e sa njihovim satelitima. samo u Holdingu, 10 milijardi kuna gubitaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare