To je to što me zanima!

Opet protiv protokola: Papa se ispovjedio običnom svećeniku

Papa je predvodio misu kojom je ukazao na važnost sakramenta ispovijedi. No, umjesto da sasluša ispovijedi vjernika on je prvo otišao do svećenika i ispovijedio se
Vidi originalni članak

Papa Franjo ne prestaje kršiti protokole . Sada je svoje grijehe ispovijedio 'običnom svećeniku' u bazilici Svetog Petra i to javno, javlja Reuters .

Papa je predvodio misu kojom je ukazao na važnost sakramenta ispovijedi. Nakon propovijedi trebao je otići u praznu ispovjedaonicu da bi saslušao ispovijedi prisutnih vjernika, zajedno s još 60 svećenika. Šef papinog protokola Gudio Marini Franju je uputio prema praznoj ispovjedaonici. No, Papi se očito nije svidio taj protokol, te  je otišao u drugu ispovjedaonicu, kleknuo ispred iznenađenog svećenika i ispovijedio mu se. Nakon toga je otišao do prazne ispovjedaonice gdje je   ispovijedao niz vjernika.

Inače, p apa Franjo se redovito ispovijeda, ali to čini privatno.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • tota_1 30.03.2014.

    ovog papu 'buntovnika' ce svi pamtit n jako dobar nacin...

  • MichaelMonako 29.03.2014.

    Papa je zakon .Svaka čast.Zašto u naslovu :"običnom" svećeniku.Zar ima i neobičnih svećenika.? Pitam samo,ne morate se odmah svi ljutiti :))

  • veselica 29.03.2014.

    Dovoljno je bilo reći da je otišao na ispovijed i tako dao primjer. Nije problem bahatost, nego želja za senzacionalizmon i nadasve neznanje. Ali, što možeš! ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare