To je to što me zanima!

Opet udar: Lorencin sada želi povećati boravišne pristojbe

Ministar Lorencin je rekao kako Hrvatska ima jednu od najnižih boravišnih pristojbi na Mediteranu, te da će ova taksa predstavljati bitan prihod za promidžbu
Vidi originalni članak

Novi namet za hrvatske građane ovaj put dolazi iz Ministarstva turizma. Resorni ministar Darko Lorencin je danas na Krku najavio novi zakon o turističkim zajednicama kojim bi se povećale boravišne pristojbe. 

Lorencin je rekao kako Hrvatska ima jednu od najnižih boravišnih pristojbi na Mediteranu, te da će ova taksa predstavljati bitan prihod za promidžbu i razvoj hrvatskog turističkog proizvoda. 

- Ministarstvo turizma će do kraja mjeseca izaći s prijedlogom povećanja boravišne takse - rekao je i dodao kako će turističkim zajednicama zbog toga prihodi narasti za 40 posto jer će od boravišne takse ubuduće dobivati 15 umjesto 10 posto.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • SAINT 18.06.2014.

    Kukurikavci jadni do kraja.

  • jozabroz 18.06.2014.

    m,a daj..)))) valjda zato vise porezna i nema pristupa u njegove "turisticke sadrzaje"))))))))uostalom i je da sam ministar bi zabranio poreznoj dolazak i kontrolu racuna mog turistickog biznisa)))))))

  • marijaterezija2 18.06.2014.

    Što reći, automatizmom se dižu cjene trajekta, pa sad još i pristojbe, cjene voća i povrća već su do neba, autobusne karte da ne govorim i to je stvarno poziv posjetite otok

Komentiraj...
Vidi sve komentare