To je to što me zanima!

Opet zovu na razgovor, no zakon ne planiraju povući

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Darinko Kosor (HSLS) se slaže s predsjednikom Vrhovnog suda B. Hrvatinom da bi referendum trebao koštati najviše između 50 i 60 milijuna kn
Vidi originalni članak

I dok sindikati za nastavak pregovora traže da se izmjene Zakona o radu povuku iz procedure, Vlada očito o tome ne razmišlja. Sa sastanka koalicijskih partnera iz Banskih dvora ponovno je poslan poziv sindikatima da se vrate za pregovarački stol, a premijerka Kosor kaže da se o povlačenju zakona iz procedure nije razgovaralo.
- Treba napraviti zakon koji će biti od interesa za radnike, taj prijedlog može biti i novi - kazao je Darinko Kosor čelnik HSLS-a nakon četverosatnog sastanka partnera u Vladi.
No, premijerka je uzvratila da se o takvoj mogućnosti nije razgovaralo, a čelnik HSS-a Josip Friščić rekao da je Vlada svojim amandmanima na izmjene Zakona o radu pokazala da je spremna poboljšati zakon. Premijerka je ponovila da je socijalni dijalog nužan, te da prije ili kasnije Vlada i sindikati moraju sjesti za stol. Njezin je stav da je to bolje učiniti prije nego kasnije.
- Mislim da smo mi sada zapeli na jednom, rekla bih lakšem pitanju, dolaze puno teža, kao što je smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi za pet posto - rekla je Kosor.
Iako je čelnik HSLS-a ustvrdio da je 170 milijuna kuna za referendum nerealno visoka cijena i slaže se s predsjednikom Vrhovnog suda da bi on trebao stajati najviše između 50 i 60 milijuna kuna, Jadranka Kosor ustvrdila je da 'nije dobro informiran'.
Kosor i koalicijski partneri složili su se da se referendum treba provesti. Zbog njega, ali i obeštećenja seljaka pogođenih poplavama nužno je ići na rebalans proračuna. No, nitko ne govori koliko će rebalans biti težak, a izradit će ga ministar financija Šuker.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 28.06.2010.

    samo dvije rijeci od nas_dvoje... dolje vlada!

  • stari mudrac 28.06.2010.

    u 120 000 000 000kn proračuna jaca nema jednu tisučinku slobodnu. to je ko da ja nemam za olofku djetetu u školi, kad ju izgubi.

  • ribić 28.06.2010.

    Narode, do sad smo se putem izbora mogli riješiti i HDZ-a i SDP-a ijoš koga, pa bi slijedeći razmislio vrijedi li zajebavati narod, ali ne mi ipak ostajemo guske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare