To je to što me zanima!

Oporba nije došla na sastanak, pojavila se samo Vesna Pusić

Na sastanak nisu došli predstavnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a. Šef SDP-a je odbio poziv jer u njemu, kako kaže, vidi marketinške, a ne državničke motive...
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor pozvala je čelnike parlamentarnih stranaka na dogovor o završetku pristupnih pregovora s Europskom unijom. Sastanak je započeo točno u podne u Banskim dvorima.

- Idemo završiti završiti pregovore i zajednički odraditi komunikacijsku strategiju prema građanima kako bi prošao referendum o ulasku u EU - poručila je premijerka.

Na sastanak nisu došli predstavnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a. Šef SDP-a Zoran Milanović je odbio poziv jer u njemu, kako kaže, vidi marketinške, a ne državničke motive. Dodao je i da se ne navodi format sastanka što je nastavak prakse bivšeg premijera Ive Sanadera. Premijerka je komentirala da je Milanović pun mržnje i prijezira te da želi sve pretvoriti u prah i pepeo. Vesna Pusić (HNS) ipak je došla, ali samo kao predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om. Prije samog sastanka je izjavila da ova vrsta općeg sastanka, kojem je funkcija isključivo potvrđivanje saveza za Europu, nije važna za stranke.

Hrvatska će imati 12 zastupnika u Europskom parlamentu

Vesna Pusić je ujutro na zatvorenom sastanku s članovima Odbora kazala kako će Hrvatska imati 12 zastupnika u Europskom parlamentu, jednog povjerenika u Europskoj komisiji i sedam glasova u Vijeću EU-a. Hrvatski će biti službeni jezik Europske unije. Određeno je kako će hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, nakon potpisivanja pristupnog ugovora, dobiti status promatrača bez prava glasa, a nakon što se ugovor ratificira i stupi na snagu postat će punopravni zastupnici. Razmatrali su i pitanje referenduma o ulasku u Uniju. Pusić smatra da bi on trebao biti raspisan nakon potpisivanja pretpristupnog ugovora, ali prije njegove ratifikacije, prenosi HRT.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • propala mladost 29.10.2010.

    Pa kako bi dosli na sastanak kada su neki dan cijeli dan bili u saboru!??!?Moraju odmoriti ,bar jedno,mjesec-dva..E onda mogu pomalo na sastancice..Lopovi ucviljeni..

  • županjka 28.10.2010.

    predstavnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a gospodo draga Vi ste predstavnici Hrvatskog naroda i mi Vas plaćamo ,stoga nam ne otežavajte već i onako jadnu i bjednu stvarnost,sjednite svi već jednom skupa i nađi te zajedničko najbolje riješenje za nas , a kad krenu predizborni skupovi bahatite se i marketinški prepucavajte koliko vas je god volja .

  • plavi cvijet 28.10.2010.

    Od kada je Sanader otišao stalno ga zovu da pomogne Hrvatskoj, ali on neće pa neće. Sad kad je najteže, svi bi se trebali zalagati bez obzira na njihovu poziciju u budućnosti, ali nažalost, svi gledaju samo kratkoročno i isključivo sebe. Oni imaju, a za narod ih baš briga. Ne zanima ih koliko će mjeseci i godina ovo trajati jer njima ionako neće ništa nedostajati. Stvarno ih može sram biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare