To je to što me zanima!

Oproštaj od Elene i Francesce: 'U šoku su, ne mogu ni plakati'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U Gimnaziji u Puli nema nastave, održana je komemoracija za tragično preminule učenice. Mnogi su u šoku. Neki pogubljeno stoje po hodnicima i stepenicama
Vidi originalni članak

U pulskoj Gimnaziji u utorak nema nastave, Dan žalosti je . Učenici se opraštaju od tragično preminulih učenica trećeg razreda, 16-godišnje Francesce Šuran i 17-godišnje Elene Đurić koje su stradale u prometnoj nesreći 29. studenog. Dan žalosti je i u Fažani gdje je u 16 sati pogreb.

POGLEDAJTE VIDEO: Dan žalosti zbog tragično preminulih djevojaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na komemoraciji u školskoj sportskoj dvorani nisu se skrivale suze , piše iPress.

- Mnogi ne mogu ni plakati, u šoku su učenici, njihovi bliski prijatelji ali i profesori. Neki samo pogubljeno stoje po hodnicima ili stepenicama - rekao je iPressu jedan učenik.

Učenicima je pružena i psihološka pomoć

Dvije djevojke su zajedno odrasle, išle u isti vrtić i školu, zajedno sjedile u gimnazijskoj klupi i zajedno otišle u smrt. Djevojke koje su svi znali uvijek po njihovoj vedrini i nasmijanosti sada više nema. Teško je to prihvatiti, pogotovo tinejdžerima . Dijelu učenika u ponedjeljak je pružena i psihološka pomoć.

Zbog tragedije je ravnateljica Gimnazije Branka Antunović Piton pokrenula protokol hitnih intervencija, koji obuhvaća psihološku pomoć za učenike, nastavnike i roditelje.

Ravnateljica: Životi su im tek počeli, a već završili, nije fer

- Svima je teško, učenici i svi profesori su u velikom šoku, naprosto ne možemo vjerovati da Elene i Francesce više nema. Životi su im tek počeli, a već završili, nije fer. One će zauvijek ostati u našim srcima  - rekla je ravnateljica.

Podsjetimo, Francesca i Elena bile su među osmero mladih koje je tu noć u Citroen Xsari vozila A. D. (18) kad se dogodila s travična nesreća na cesti Fažana - Pula.

Duško Marušić/PIXSELL

Vještačenja još nisu gotova

Vještačenja još uvijek nisu gotova pa sve okolnosti nesreće nisu poznate kao ni brzina kojom je mlada i neiskusna vozačica vozila. Poznato je da je na stražnjem sjedalu bilo četvero mladih, dok je dvoje bilo u prtljažniku. Zbog neprilagođene brzine, vozačica je u zavoju izgubila nadzor nad vozilom, prešla u suprotni trak i udarila u stablo. Od siline udarca dvoje mladih je ispalo iz automobila.

Francesca i Elena su poginule dok su još tri djevojke od 16 i 17 godina te 15-godišnjak teško ozlijeđeni. Vozačica, kojoj je izmjereno 0,26 promila alkohola u krvi, i 17-godišnji mladić u ovoj su nesreći lakše ozlijeđeni.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Baba s cigarom 06.12.2015.

    O vozačici samo inicijali, a o poginulim curama puno ime i prezime? Zašto? Sućut obiteljima.

  • malina2015 01.12.2015.

    Djeca + alkohol+ auto= smrt

  • papioo 01.12.2015.

    pocivajte u miru a obiteljima iskrena sucut

Komentiraj...
Vidi sve komentare