To je to što me zanima!

Opsada hotela u Mogadišuu: U glavnom gradu Somalije džihadisti ubili osmero civila

Napad su počinila šestorica džihadista od kojih su petorica ubijeni, a jedan se sam raznio. Opsada je trajala gotovo 21 sat, rekao je
Vidi originalni članak

Osmero civila poginulo je u opsadi hotela koji su u nedjelju navečer napali džihadisti skupine Al-Šabab u glavnom gradu Somalije Mogadišuu, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik mjesne policije, dodajući da je operacija snaga sigurnosti završena.

"Operacija čišćenja hotela Villa Rose je završena", rekao je Sadik Dudiš.

Militanti "su ubili osmero civila koji su bili u hotelu, a snage sigurnosti uspjele su ih spasiti oko 60 i nitko od njih nije ozlijeđen", dodao je. 

Napad su počinila šestorica džihadista od kojih su petorica ubijeni, a jedan se sam raznio. Opsada je trajala gotovo 21 sat, rekao je. 

Odgovornost je preuzeo Al-Šehab, skupina povezana s Al-Kaidom koja već 15 godina pokušava srušiti somalsku vladu.

Villa Rose reklamira se na svojoj internetskoj stranici kao "najsigurniji smještaj u Mogadišuu" s detektorima metala i visokom ogradom.

Po podacima UN-a, u nasilju u Somaliji ove je godine poginulo najmanje 613 civila, a 948 je ozlijeđeno, najvećim dijelom u eksplozijama koje su izazvali šehabisti. To je najviše od 2017., više od 30 posto nego 2021. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare