To je to što me zanima!

Optuženika za ubojstva iseljenih Hrvata će pustiti?

Policija BiH uhitila je Ivana Lasića za kojim zbog ubojstva traga Njemačka. Kako BiH ne izručuje svoje državljane, moguće je da će ga pustiti
Vidi originalni članak

Policija iz Širokog Brijega uhitila je u ponedjeljak Ivana Lasića zvanog Gorankić na temelju Interpolove tjeralice koju su raspisale njemačke vlasti zbog sumnji u umiješanost u likvidaciju hrvatskih emigranata u Njemačkoj. Lasić bi trebao biti prebačen u ekstradicijski pritvor BiH a u međuvremenu bi sud BiH trebao odlučiti hoće li ga izručiti Njemačkoj. Budući da BiH ne izručuje svoje državljane, Lasić bi mogao biti pušten iz pritvora.
Lasić je bivši pripadnik Službe državne sigurnosti (SDS), a sumnja se da je zajedno sa Zdravkom Mustačom, Josipom Perkovićem i Borisom Brnelićem sudjelovao u likvidaciji hrvatskih emigranata za vrijeme bivše Jugoslavije u Njemačkoj. Njemački savezni kriminalistički ured objavio je sredinom lipnja tjeralicu za trojicom hrvatskih i jednim državljaninom BiH zbog ubojstva hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1983.
Viši zemaljski sud u Muenchenu osudio je prošle godine hrvatskog državljanina Krunoslava Pratesa na doživotni zatvor zbog ubojstva Đurekovića. Po zaključku toga suda presudnu ulogu u operaciji smaknuća  imao je i Perković, koji je u početku 80-ih obnašao dužnost višeg djelatnika SDS-a. Nije se odazvao sudskim pozivima, te je za njim raspisana tjeralica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrljica 07.07.2009.

    staro udbasko govno - na robiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare