To je to što me zanima!

Optuženog u aferi Maestro BiH neće izručiti Hrvatskoj

Interpol RH raspisao je tjeralicu za Svjetlanom Stanićem zbog podmićivanja Ivana Gotovca u zamjenu za podatke o privatizaciji Dalmacijavina
Vidi originalni članak

Postupak izručenja poduzetnika Svjetlana Stanića, optuženika u aferi Maestro, zaustavljeno je, potvrđeno je u srijedu u Interpolu i Tužiteljstvu BiH.
- Sud BiH još je u rujnu donio rješenje o obustavljanju postupka izručenja, jer je ustvrdio da je on državljanin BiH. Stoga hrvatska tjeralica ne važi više u BiH - rečeno je u Interpolu. Hrvatski Interpol raspisao je tjeralicu za Stanićem zbog podmićivanja Ivana Gotovca, smijenjenog potpredsjednika fonda za privatizaciju, u zamjenu za povjerljive informacije vezane za privatizaciju Dalmacijavina, piše Cropress. Stanić je podrijetlom iz Kreševa u BiH te ima BiH državljenstvo i putovnice Švedske i BiH. U Sudu BiH je rečeno kako je Hrvatska obaviještena o obustavljanju postupka te da je zatraženo dostavljanje spisa, kako bi se Stanić procesuirao u BiH.
- Nismo dobili nikakav zahtjev Hrvatske da procesuiramo Stanića - rekao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilteljstva BiH.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare