To je to što me zanima!

Optužili HEP-ovce zato što su punili HDZ-ove crne fondove

Uskok tvrdi kako je Ivan Mravak u rujnu 2007. godine prihvatio prijedlog rizničara HDZ-a da se ugovaranje poslova uvjetuje isplatom od tri posto vrijednosti posla...
Vidi originalni članak

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravka (57), direktora HEP Proizvodnje Petra Ćubelića (42), člana Uprave HEP-a Željka Kljakovića Gašpića (57), Ljube Bušića (58) i Ante Matića (47) zbog primanja i davanja mita.

Mravak je, tvrdi Uskok, u rujnu 2007. kao predsjednik Uprave HEP-a i zamjenik predsjednika NO društva kćeri HEP Proizvodnja, na traženje rizničara HDZ-a da se ugovaranje poslova za potrebe trgovačkih društava u sastavu HEP-a s pojedinim izvođačima uvjetuje isplatom provizije u visini od tri posto vrijednosti posla, to i prihvatio u uvjerenju da je taj novac potreban za financiranje HDZ-a. 

Nakon toga je sa zahtjevom upoznao Ćubelića , direktora društva HEP Proizvodnja, i Kljalović Gašpića, člana Uprave HEP-a zaduženog za proizvodnju i predsjednika NO društva HEP Proizvodnja, što su i oni prihvatili. Mravak i Ćubelić su u tri navrata od odgovornih osoba i vlasnika trgovačkih društava tražili da, kao uvjet za sklapanje ugovora, plate tri posto vrijednosti ugovorenih poslova, što je u jednom slučaju dijelom i realizirano. 

Naime, Ćubelić je u studenome 2008. od Bušića, predsjednika NO zagrebačke tvrtke Monting PIM zatražio da isplati 900.000 kuna kao uvjet za sklapanje aneksa na osnovni ugovor i plaćanje izvantroškovničkih radova, te za zaključenje ugovora i plaćanje opreme i radova predočivši mu da je to novac za potrebe HDZ-a, na što je Bušić pristao. Nakon što su ishođena potrebna odobrenja i suglasnosti na temelju kojih su zaključeni ugovori, Bušić je od svibnja do srpnja 2009. Ćubeliću predao 600.000, kao dio dogovorenog iznosa od 900.000 kuna koji predstavlja tri posto od ugovorenih poslova, koje je on potom predao Mravku, a ovaj je novac proslijedio rizničaru HDZ-a, dok su se ostatak dogovorenog iznosa izvođači obvezali platiti naknadno.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • mawerick2122_1 03.11.2011.

    Bando. Podignite još cijenu struje pa im dajte, da bog da više ni jednom ne pobjedili na izborima.

  • Nesnošljivi 03.11.2011.

    Što se mene tiče, cijela ova ekipa iz HEPa može živa truliti! Eto, na tom uzorku prestaje (barem kod mene) sav onaj osjećaj, potreba za tolerancijom prema ljudskim pi***a .. Ima puno gorih stvari, ali kad izvrtim film kako i koliko puta sam se osjećao kreten gledajuć uplatnice a također znajući da se nemam kome žaliti, zbog monopola i one prijetnje; u roku od bla bla dana inače...bla bla.. Ponovno ukopčanje o Vašem trošku.. I ajd' sinko plati i pokušaj što prije zaboraviti jer svađe po šalterima ne pomažu.. A smradovi uživaju u životu, a ja se odričem ...

  • crni83 02.11.2011.

    ko god živi u HR-u zna da je HEP leglo mita,korupcije i krimića. Javna tajna-uskok treba raspustiti skupa sa policijom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare