To je to što me zanima!

Orepić Karamarku: Ja sam ministar unutarnjih poslova!

Iako se najavljivala smjena ravnatelja policije - to se, zasad, nije dogodilo. Vlado Dominić i dalje radi svoj posao, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.
Vidi originalni članak

Iako se najavljivala smjena ravnatelja policije - to se, zasad, nije dogodilo. Vlado Dominić i dalje radi svoj posao, potvrdio je u emisiji Otvoreno ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

- Gospodin Dominić radi svoj posao - rekao je Orepić.

- Procesi promjene ljudi u MUP-u su posljedica reorganizacije ili posljedica eventualnih propusta. MUP ima jasnu zadaću i jasnu odgovornost. Ministar odgovara premijeru, a ja sam ministar - dodao je.

Na pitanje što je onda sa smjenom šefa PNUSKOK-a Marija Bertine, Orepić kaže da je to posljedica zahtjeva za reorganizacijom.

- Mi završavamo proces detekcije stanja u prostoru. Idući tjedan će se susresti jedan stručni tim i idemo u reorganizaciju. Sve ove kadrovske promjene koje su se dogodile i koje će se događati su u tom kontekstu. Ne dolaze u obzir nikakvi pritisci - dodao je Orepić.

O nezadovoljstvu HDZ-a nekim potezima Marija Bertine, Orepić kaže:

- Morat ćete njih pitati. Gospodin Bertina ostaje u sustavu, ali na drugoj poziciji - kazao je Orepić dodajući da medijski napisi nisu utjecali na te promjene.

- Radimo vrlo odgovoran posao i radimo ga vrlo brzo jer to se od nas očekujemo. I nastavit ćemo u tom tempu. Napravit ćemo reorganizaciju koja će odrađivati ono što teba, osnovnu ulogu MUP-a, koja će biti u funkciji svih građana - dodao je.

Na pitanje voditelja kako onda tumači izjavu prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka koji je rekao da po njegovima informacijama Dominić odlazi, Orepić je odgovorio: 

- Ja sam ministar unutarnjih poslova! Hvala lijepo!

Idi na 24sata

Komentari 171

  • malitechnicar 17.03.2016.

    Jeste ministar, ali ako tako nastavite nećete dugo biti...

  • liliana 17.03.2016.

    Idemo na nove izbore,ovo je nemoguća situacija.

  • liliana 17.03.2016.

    Koji je ovo bahati čovjek,Karamarko zašto si im pustio policiju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare