To je to što me zanima!

Orepić: Postoji mogućnost da se migranti više ne zadržavaju

Novi ministar unutarnjih poslova najavio je kako bi se migranti u budućnosti mogli izravno slati u zapadne zemlje. Rekao je da je na tu temu u srijedu bio i sastanak
Vidi originalni članak

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova na sjednici Vlade u četvrtak prilikom podnošenja izvješća o primopredaji u tom ministarstvu rekao je da postoji mogućnost da se ubuduće migranti ne zadržavaju u Hrvatskoj, već da izravno idu u zapadne zemlje. 

Rekao je da je na tu temu u srijedu održan jedan sastanak, ali nije naveo gdje i tko. Prema njegovi riječima, od 16. rujna 2015. godine kada je započela migrantska ruta preko Hrvatske, do četvrtaka ujutro kroz našu zemlju je prošlo oko 611.000 migranata.

Kuščević i Panenić zatekli relativno dobro stanje u resorima

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade da je stanje u njegovom resoru relativno dobro, no kako ima stvari koje treba popraviti, a i ministar gospodarstva Tomislav Panenić kaže da je stanje u njegovu resoru relativno zadovoljavajuće te da je na njemu da da nove smjernice.

- Naravno da nikad nije pogled izvana i pogled iznutra isti. Analizirali smo situaciju, ima tu stvari koje treba popraviti i u koje ćemo vrlo brzo ići. Tu su i neka kadrovska pitanja, ubrzavanja procesa, Agencije treba malo pretresti, vrlo brzo ćete biti obaviješteni o svemu - kazao je Kuščević odgovarajući na pitanje novinara.

Rekao je kako ga nije prestrašilo kada je vidio situaciju iznutra. 

- Dugo sam u tom sustavu, dugo kao općinski načelnik, pratim rad ministarstva kao predsjednik stranačkog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, veliki broj ljudi osobno poznajem i uvjeren sam da ćemo uspjeti oformiti jedan dobar tim koji će vrlo brzo pokrenuti građevinarstvo i olakšati život našim građanima - rekao je.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić kazao je da je stanje koje je zatekao u svom resoru relativno zadovoljavajuće. "Stanje koje sam zatekao je relativno zadovoljavajuće što se tiče samog ministarstva. No, na meni je sada da dam nove smjernice, da postavim svoj tim tako da možemo nastaviti sa kvalitetnim radom i nadam se da će rezultati biti vidljivi u kratkom roku", izjavio je Panenić.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • jozabroz 28.01.2016.

    tu se jos mora napravit revizija poslovanja jer po rjecima bivseg ministra,trosilo se dnevno do 2 miliona kuna,,dok drugi izvor navodi potrosnju od 20 eura pa izbjeglici,,ocito je da tu nisu cista posla,,

  • varešak 28.01.2016.

    Slati dalje i to naplatiti im prijevoz.

  • bajica1009 28.01.2016.

    Kada Karamarko i njegovi huškaći galame svi ih slušaju tako i ocjene EU komisija i agencija koje kažu da imamo napredak nitko ne shvača ozbiljno akad se posao preuzme mislili smo drugačije, to je samo jedna od manjih istina što su rekli a ima ih jako puno samo građani nisu vjerovali podacima već slušali bedacima. Hoće li seljaci do kraja lipnja ove godine dobiti poticaje sumnjam i tako dalje sve će izaći na svijetlo dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare