To je to što me zanima!

Orepić u izbjegličkom kampu u Sl. Brodu: Hrvatska je sigurna

U potpunosti smo odgovorili obvezi koja proizlazi iz ove krize. Ustvari krize nema jer izvršavamo svoju obvezu kulturno i humano, rekao je Ostojićev nasljednik
Vidi originalni članak

Sigurnost proističe iz načina kulture življenja i molim vas prenesite poruku da je Hrvatska i sigurna i kulturna zemlja. Vidjeli ste sve sami. Tu nemam što ni oduzeti ni dodati. Mi smo u potpunosti odgovorili obvezi koja proizlazi iz ove krize. Ustvari krize nema jer mi u potpunosti izvršavamo svoju obvezu kulturno i humano, rekao je Vlaho Orepić, novi ministar unutarnjih poslova u ponedjeljak nakon što je u pratnji bivšeg ministra Ranka Ostojića obišao Zimski tranzitni centar za prihvat izbjeglica u Slavonskom Brodu. 

Dolazak ministra u Slavonski Brod bio je obavijen velom tajne jer nitko u policiji nije mogao potvrditi točnost te informacije pa niti u MUP-u u Zagrebu. 

Sve do dolaska novinari i snimatelji su zadržani u ograđenom prostoru, gdje su bili sve dok nije završio sastanak između dva ministra i zapovjednika kampa. Nakon izlaska iz zgrade tek na inzistiranje novinara Vlaho Orepić je pristao da i novinari s njima krenu u obilazak kampa. 

Bivši ministar Ostojić oprostio se sa Žućkom

Prije samog obilaska, sve je iznenadio dolazak psa Žućke, službenog psa kampa kojeg je udomiteljica dovela da se Ranko Ostojić, koji ju je dao čipirati, oprosti s njom. Žućka je bila izvan sebe od sreće što je vidjela svoga dobročinitelja.

Ivica Galović/PIXSELL

Nakon toga ministri su obišli cijeli kamp i tom prigodom je Ranko Ostojić svog nasljednika upoznao o svemu što je u kampu učinjeno kako bi se izbjeglice prihvatile na najbolji i najhumaniji način. Bilo je postavljeno pitanje Orepiću što će s kampom biti dalje. 

- U skladu s potrebama. Znači on izvršava svoje. Vidjeli ste da su ovdje zadovoljene sve potrebe i to mi je bilo cilj da to vidite i da se uvjerite sami i molim vas preuzmite dio vlastite odgovornosti i vi mediji što se tiče ovog pitanja. Spustimo ovu temu više, ajmo to tako reći na zemlju. Mislim da nema prostora za nekakav senzacionalizam, Hrvatska ovo radi kulturno i sigurno - rekao je Orepić i najavio da će u kampu biti prisutan svakodnevno, što fizički tako i pomoću sustava izvješćivanja kojeg ima policija. Novinare je zanimalo to da se očituje o žici na granici. - Kad mi svodimo ovo na pitanje da li žica ili ne mislim to je totalno pogrešno i zamolio bih vas da to na takav način ne predstavljamo jer jednostavno to nije to. Ovaj problem, ako ćemo ga nazvati problem, ima svoje aspekte i više aspekata i svesti to na pitanje žice zaista jednostavno nije korektno - kazao je. 

Idi na 24sata

Komentari 92

  • centirion 26.01.2016.

    tko to kaže da smo sigurni? Prekjučer policija ganjali imigrante po Podvinju (predgrađe Sl.Broda) koji su preskočili ogradu i uznemiravali HR gradjane!

  • bobson 25.01.2016.

    Imate detektore metala? da nece biti ko u Svedskoj

  • roki10 25.01.2016.

    Ostoja molimo te da ostaneš u S, Brodu ti si naj bolji otpremnik vlakova svih vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare