To je to što me zanima!

'Vlada i ja osuđujemo zločine koje je počinio ustaški režim'

Premijer je u ime Vlade i u svoje osobno, osudio zločine ustaškog režima i izrazio žaljenje što se obilježavanje dana sjećanja na nevine žrtve logora Jasenovac koristi za politizaciju
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković u ponedjeljak je, u ime Vlade i u svoje osobno, osudio zločine ustaškog režima i izrazio žaljenje što se obilježavanje dana sjećanja na nevine žrtve logora Jasenovac koristi za politizaciju koja je neprimjerena i vodi do novih podjela u društvu.   

"Hrvatska Vlada, i ja osobno, osuđujemo zločine počinjene od strane ustaškog režima", rekao je u svojoj poruci u Dnevniku HRT-a premijer Orešković.

 Podsjetio je kako je 22. travnja dan sjećanja i odavanja počasti nevinim žrtvama logora Jasenovac za kojeg je i blaženi kardinal Alojzije Stepinac ustvrdio da je bio najveća ljaga za Hrvatsku.

 "Žao mi je što se ova prigoda, umjesto za izražavanje poštovanja prema žrtvama, koristi za politizaciju koja je neprimjerena te vodi do novih podjela u društvu. Sve to ne samo da vrijeđa žrtve i njihove obitelji, nego i nanosi veliku štetu Republici Hrvatskoj", poručio je premijer.

 

Idi na 24sata

Komentari 598

  • barbossa 13.04.2016.

    Samo se ti dodvoravaj četnicima, jadniče bez kičme.

  • bajica1009 12.04.2016.

    netreba trošiti rijeći na ove spodobe od vlade dno dna,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • zahira45 12.04.2016.

    A ja osudjujem Most što vas je doveo na vlast!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare