To je to što me zanima!

'Orešković misli da Karamarko nije u stanju voditi Hrvatsku'

Ovo je bitka za Hrvatsku i premijer neće stati. Shvaća da je HDZ više od jednog čovjeka jer dobiva podršku i od običnih i od istaknutih članova HDZ-a, tvrdi izvor blizak premijeru
Vidi originalni članak

Izvori bliski premijeru Tihomiru Oreškoviću kažu da on neće dati ostavku, te da želi nastaviti raditi u Vladi, ali bez predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. 

- Ovo je bitka za Hrvatsku i premijer neće stati. Nema govora o ostavci. Sve mu je jasnije da je HDZ više od jednog čovjeka jer premijer dobiva podršku i od običnih članova, ali i od istaknutih članova HDZ-a. Premijer je nedavno vrlo rado došao na HDZ-ov sabor i računa da će, kao i 1990. godine, ta stranka biti u stanju donositi ključne odluke za Hrvatsku. Da će i danas biti u stanju donijeti razborite odluke -  kazali su izvori bliski premijeru za Večernji list. 

Izazovi vođenja države ne tiču se toliko sigurnosti, koliko drugih čimbenika.  

- Danas, kad je financijska stabilnost u pitanju, premijer Orešković je uvjeren da Karamarko nije u stanju voditi Hrvatsku - navode za Večernji list izvori bliski premijeru te dodaju da Orešković Karamarkove signale smatra čistim blefom.

Ako Karamarku ne uspije preslagivanje, HDZ će ga tražiti ostavku?

Ako Karamarko ne uspije presložiti saborsku većinu, nije otklonjena mogućnost da ga vrh HDZ-a ne prisili na povlačenje iz Vlade.

Ta je opcija rezultat vrlo burnoga sastanka Predsjedništva stranke, na kojoj je, među ostalim, zamjenik predsjednika, Milijan Brkić, od Karamarka tražio da podnese ostavku u Vladi. Iako Brkićev prijedlog nije podržan, nego je ostatak članstva podržao Karamarkov prijedlog o preslagivanju većine, ne znači da mu slijepo vjeruju ili smatraju da je njegova pozicija nedodirljiva, piše Večernji list

Nekoliko članova Predsjedništva stranke smatra da je pred nama ključan tjedan u kojemu Karamarko mora postati svjestan situacije, a ukoliko ne uspije u svom naumu preslagivanja parlamentarne većine, sve je vjerojatnija opcija da će stranka tražiti njegov odlazak iz Vlade.

'HDZ s Karamarkom ne može dobiti nove izbore'

Da se povuče s pozicije prvog potpredsjednika Vlade, uz Milijana Brkića, navodno su tražili i Ivana Maletić, Milan Kovač, Ivan Anušić. 

- Rekao bih da je došlo do preslagivanja HDZ-a, a bez preslagivanja u HDZ-u, a to znači promjenu vodstva, neće biti kvalitetne hrvatske politike - rekao je za Dnevnik Nove TV politički analitičar Tihomir Cipek. 
- Vodstvo je nedavno izabrano i logično da se još uvijek je li, većina ljudi iz predsjedništva drži vođe kojeg su izabrali - kaže Cipek i dodaje kako preslagivanje ne vodi nikamo. Smatra i da HDZ na čelu s Karamarkom nove izbore - ne može dobiti.

Idi na 24sata

Komentari 372

  • FREEDOM 07.06.2016.

    ... Karamarko je za malo toga sposoban osim za muljanje ( puno govori o inteligenciji i sposobnosti procjena vrha HDZa) , no kako je nesposobnost jedna od velikih i poželjnih osobina hrvatskih političara , daleko je dogurao u našem glibu i močvari .. na Oreškovića je šteta trošiti riječi -- čisti politički diletantizam .. isto vrijedi i za Petrova ... da ne spominjem trabante gnoma Tepeša , perjanicu Ćorića i " najomiljenijeg ministra" Hasanbegovića ... kao da su ih izvadili iz Ježeve kućice ...

  • DIgad 07.06.2016.

    Za cijelu ovu lakrdiju krivi su sami birači. Birali po savjesti, naputcima drugih pa izabrali " najbolju opciju", pa takva "opcija"sad svima zagorčava život i košta..

  • cudak 1 07.06.2016.

    naivko šta si mislio da si došao u neku kulturnu zemlju kod nas ti dolaze sve krim organ na školovanje pakiraj kofere da ne bi bili kasni pozivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare