To je to što me zanima!

Orkanska bura ne prestaje, na mahove puhalo 165 km na sat

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bura je potopila dvije brodice u Makarskoj te polomila brojne prometne znakove na cesti D8. Izvrnuti su kontejneri i kiosci, polomljeni prometni znakovi i stabla
Vidi originalni članak

Olujna bura na području Makarske uzrokovala je veliku štetu, piše HRT. Orkanski vjetar je na mahove puhao brzinom i do 165 km na sat. Gradski centar Osejava iz Makarske priopćio je kako je oštećeno nekoliko objekata, a olujni vjetar je prevrnuo dva kioska i oštetio nekoliko montažnih kućica u dijelu Peškera. Izvrnuti su kontejneri, prekinuti električni i telefonski vodovi, a čak su stradala stakla na hotelima. Bura je potopila dvije brodice u Makarskoj te polomila brojne prometne znakove na cesti D8. U lučici Krvavica vjetar je slomio jarbole na dvjema jedrilicama, a u lučici Promajna potopljene su tri brodice.  

Vjetar je oštetio i nekoliko krovova na kućama, a oštećeno je nekoliko automobila. Najviše posla imaju vatrogasci koji uklanjaju polomljena stabla i grane s cesta i Jadranske magistrale. 

HRT javlja kako se uređaj, nakon što je izmjerio brzinu vjetra od 165 km na sat, pokvario. Olujna bura puše već 24 sata. U prekidu su trajektne linije između Makarske i Sumartina na otoku Braču. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • drug Tito_1 08.01.2012.

    Užas, bješte natrag u Zagreb tu je fino vrijeme....

  • crni83 08.01.2012.

    ja sam ima i dimnjak prije ove bure na kući, sad imam pušnicu i bez dimnjaka

  • night_hawk 07.01.2012.

    mene je oduvijek zanimalo kako je to dozivjeti buru. kako je gledati to iz prozora svojih soba. nesto fascinantno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare