To je to što me zanima!

Orkanski vjetar u Italiji odnio tri života, puše do 180 km/h

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Promjena vremena u Italiji je izazvala probleme u prometu i odnijela tri života. Vjetar rušio je stabla, trgao vodove, a u Genovi s vezova otkinuo kontejnerski brod
Vidi originalni članak

Italiju je, kao i Hrvatsku, u četvrtak zahvatila promjena vremena. U južnim dijelovima zemlje uslijed nevremena poginulo je najmanje troje ljudi . U Toskani je stradao motorist (41) kojeg je na cesti prema mjestu Lodovica zatrpao odron kamenja. Kod mjesta Ponte a Moriano snažan vjetar otkinuo je krovne ploče s lokalne škole koji je pao na dvije žene .

U mjestu Urbino na ženu (49) je palo drvo nakon što je izašla iz gradskog autobusa i nastavila pješice prema poslu. Na mjestu je preminula. U gradu Buscate poginuo je 76-godišnjak nakon što ga je snažan vjetar srušio s bicikla, a zatim je na njega naletio kombi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Opasno vrijeme donijelo je probleme i u sjevernijim dijelovima Italije . Na poznatom skijalištu u Val Gardeni olujni vjetar srušio je stablo na jednu od gondola. Iako je u kabinama bilo oko 200 skijaša, svi su ubrzo spašeni i nitko nije ozlijeđen.

Na zapadnoj obali, u pokrajini Liguriji, u prekidu je željeznički promet. U luci Genova orkanski vjetar uspio je otrgnuti kontejnerski brod dug 350 metara s vezova.

Vjetrovi u nekim dijelovima zemlje pušu do 180 kilometara na sat, piše La Repubblica.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kokaza5 06.03.2015.

    Sućut obiteljima, vrijeme je stvarno podivljalo.

  • Lik bez posla 06.03.2015.

    Događa se, prirodna nepogoda.. Da je takav vjetar u Americi već bi se pisalo kako sačuvati zalihe jer stiže smak svijeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare