To je to što me zanima!

Oružje kojim je izvršen napad u Parizu potječe iz Hrvatske?

Claude Hermant borio se tijekom rata na hrvatskoj strani, a kasnije je otvorio trgovinu oružjem. Navodno je nabavio oružje za napad na trgovinu u Parizu
Vidi originalni članak

Oružje kojim je Amedy Coulibaly u siječnju prošle godine počinio pokolj u trgovini košer hranom u Parizu, nakon napada na redakciju Charlie Hebdoa, možda potječe iz Hrvatske. 

Sumnja se naime da je oružje Amedyju prodao Claude Hermant  (52), koji je u pritvoru završio u prosincu zajedno sa svojom suprugom. Hermant je, sumnja se, preko tvrtke registrirane na njegovu suprugu preko interneta od jedne slovačke tvrtke kupio veću količinu onesposobljenog oružja, koje je zatim u svojoj radionici popravljao i preprodavao. Hermant je 1990-ih godina bio djelatnik odjela za zaštitu sigurnosti, a služio je kao tajni agent, između ostalog i u Kongu. 

Slobodna Dalmacija piše da je Hermant jedno vrijeme proveo u ratu na ovim prostorima boreći se kao dobrovoljac na hrvatskoj strani, a Huffington Post piše da je Hermant bio član paravojne grupe koja je trgovala oružjem preko Hrvatske.

  Hermant je ovih dana ponovo saslušan nakon što je utvrđeno da je kalašnjikov iz pokolja u trgovini košer hranom bio proizveden u "Crvenoj zastavi".

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Zlatko76 11.01.2016.

    Ušli u EU preko Hrvatske, nabavili oružje iz Hrvatske.....sad nam lupite sankcije i nek i ostali, kao susjedi nam slovenci, dignu žicu oko Hrvatske i da imamo svoj mir

  • fiore 11.01.2016.

    "crvena zastava"-gdje je ta tvornica?

  • pčela 11.01.2016.

    U svemu tome najmanje je bitno od kuda oružje potječe.Bitno je TKO je sa njim ŠTO učinio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare