To je to što me zanima!

'Delete' iz stranke! HDZ-ovci izbačeni zbog govora mržnje

Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić i Krasnodar Raguž izbačeni su iz HDZ-a zbog poruka na WhatsAppu
Vidi originalni članak

24sata neslužbeno doznaje da su članovi zagrebačkog HDZ-a Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić i Krasnodar Raguž izbačeni iz stranke zbog govora mržnje, odnosno poruka na WhatsAppu.

Tako je odlučio Sud časti gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a na sjednici u četvrtak navečer. Marijan Banelli je u međuvremenu sam izašao iz stranke. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Eksluzivno doznajemo i sastav Časnog suda Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba koji je ustanovljen 2017. Predsjednica je Željka Žokalj, a članovi su Ivan Samac, Zdravka Ramljak, Domagoj Vukušić i Željko Stura

Naši sugovornici iz zagrebačkog ogranka kažu kako im nije jasno da će odgovarati neki ljudi koji uopće nisu širili mržnju, ali i kako se sada Časni sud može brzopotezno sastati, a za neke slučajeve poput Damira Škare su im potrebni mjeseci.

- Znate, od svih imena koja se spominju da će biti izbačeni, boli me kad vidim ime Vedrana Černya. To je pravi Tigar, branitelj koji je ranjavan u ratu, pravi Zagrepčanin. Prošao je sva bojišta. Kako njega mogu dirati? - pita se naš sugovornik iz HDZ-a te dodaje kako se sjeća da je svojedobno jednu grupu bio oformio i Ivan Ćelić, tajnik zagrebačkog HDZ-a koji ju je nazvao HDZ neformalno pa ne vidi nikakv problem u osnivanju Viber ili WhatsApp grupa. 

UOČI MANEVRA ODBORA 'Jandroković je na klubu HDZ-a 15 minuta prao Đakića i Culeja'

Tri dana nakon izbijanja afere WhatsApp, HDZ-ova grupa “Zna se HDZ” na Viber aplikaciji izgubila je šest članova, a komunikacija se smanjila za 30 posto. Slično je i s grupom “Uskoci i hajduci” na WhatsAppu, koja je također izgubila nekoliko članova.

HDZ-ovci su u tim grupama na mobilnim aplikacijama Viber i WhatsApp raspravljali o politici, ali mnogi su i prešli granicu:

“Što mu fali? Metak u čelo”. “Dragi prijatelji, vi niste racionalni. Vi znate koje bi opterećenje za proračun bilo zatvoriti tu gamad. Puno jeftinija metoda je ‘leđnog plivanja’ niz Savu. Brzo, jeftino i ekološki osviješteno”.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • Zdravlje JeU Vama 15.11.2019.

    Od vas sviju koji se tu natežete i šuljate oko vlasti narod nema koristi. Za razliku od političara kandidata opće prakse KOLAKUŠIĆ se pokazao specijalist koji jedini nudi spasonosni lijek za smrtonosnu bolest Hrvatske. Jedinstvena je prilika da uz podršku naroda Hrvatsku izlječi od korupcije.

  • barbossa 15.11.2019.

    Opet znači imamo verbalni delikt. Mnogo lepo druže ćata.

  • Mercedes s klasa 15.11.2019.

    ovako se priča a ne smeta im pupovac i njegova stranka s kojom surađuju od pamtivjeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare