To je to što me zanima!

Radnici Luke Ploče završili na Hitnoj nakon pretovara tereta

Brod Zeynep Dundar je u petak u Ploče dovezao teret iz Ukrajine, a na Obali 3 su navodno iskrcavali ugljeni katran. Osam radnika je dobilo jaku alergijsku reakciju
Vidi originalni članak

Osam radnika Luke Ploče zatražilo je liječničku pomoć nakon što su u petak iskrcavali teret s broda Zeynep Dundar, koji plovi pod zastavom Kiribata. 

Radnici su se žalili na simptome koji su slični posljedici izloženosti suzavcu, iako su nosili zaštitne maske. Svi su u Dom zdravlja došli s crvenilom očiju, a utvrđeno je kako imaju alergijsku reakciju. 

Liječnici su o svemu obavijestili policiju i inspektora Zaštite na radu koji će utvrditi okolnosti ovog incidenta. 

Dubrovački dnevnik doznaje kako je brod Zeynep Dundar u petak u Luku Ploče dovezao teret iz Ukrajine, a na Obali 3 su navodno iskrcavali ugljeni katran, nakon čega su radnici zatražili liječničku pomoć. Teret je trebao ići za Široki Brijeg.

Ako je riječ o ugljenom katranu, on se dobiva destruktivnom destilacijom ugljena kod proizvodnje ugljenog plina, a sirovi katran sadrži velik broj organskih spojeva. Riječ je o izuzetno opasnoj tvari za rukovanje

Nadležni u Luci Ploče i Lučkoj upravi još nisu komentirali incident.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Šarlota 06.10.2014.

    Ovo je dio Čačićevog tajnog plana kako poslovati i što Hrvatska dobiva gradnjom Plomina C?

  • Gordana Firšt 06.10.2014.

    Evo ovako funkcionira svijet. Stalno netko s nečim mulja, a ljudi ne zaštićeni, dobro da i gore, bilo nije. A slučaj će pasti brzo u zaborav. Sudeći po svemu, kako sam napisala na početku svi muljaju !

  • 06.10.2014.

    Zaštita na radu je kod nas inače na visokoj razini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare