To je to što me zanima!

Osam vozača parkiralo je na mjesto za invalide. Dobili kazne

U samo tri sata policajci su ispisali čak 720 eura kazni, a nekih od njih nisu poštivali gdje se treba parkirati, a gdje ne...
Vidi originalni članak

Vozači koji su u četvrtak parkirali na invalidskom mjestu na području bjelovarsko-bilogorske županije, dočekala ih je čestitka na prednjoj šajbi. 

Policija je od 9 do 12 imala pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom te prekršaja zlouporabe znaka pristupačnosti na području cijele županije.

U svega ta tri sata policijski službenici su utvrdili ukupno 23 prometna prekršaja od kojih je 8 bilo u skladu s akcijom.

Znači, osam je vozača parkiralo na invalidsko mjesto. 

Kazna za takav prekršaj iznosi 90 eura, što znači da su policajci jučer ispisivanjem kazni uprihodili čak 720 eura. 

– Cilj ove akcije je postizanje povoljnijeg i sigurnijeg stanja po toj problematici, a time se prenosi jasna poruka da je važno poštivati pravo na mobilnost i pristupačnost invalidnih osoba – pojasnili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti smije koristiti osoba s invaliditetom, odnosno parkiranje se može koristiti samo za vrijeme dok je osoba s invaliditetom u automobilu. 

Osim kazne u iznosu od 90 eura, osobi koja dva ili više puta bude pravomoćno kažnjena za ovaj prekršaj, privremeno će se oduzeti znak pristupačnosti na dvije godine.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • max2017 21.10.2023.

    umjesto redovne kontrole i primjene zakona oni vrše jednokratne kontrole uz diskrecijsko pravo da nekima progledaju kroz prste,......kampanjski,.......umjesto da se to radi metodično i redovno pa kroz kratki period nauče drske likove da im ne pada na pamet stati gdi im je najzgodnije  primjerice parking  Meridijana 16 -Konzum  redovito je od 10 mjesta  --8-9 bez dozvole i to redovito sa vozilima od 2-3 tone popreko 2 mjesta, najčešće vrlo mlade i borbene ,proste neodgojene žene,.......TO je pravilo a ni komunalni redari ni policija ne žele ni ćuti za prijavu niti reagirati,.........svi se prave grbavi i "ne spada u njihov djelokrug"  !!??

  • T'jt-šmznm 20.10.2023.

    Policija rastura.... najveće lopovčine slobodno šetaju okolo.

  • MakyTT 20.10.2023.

    Najjače mi je kad stanu na invalidsko i upale sva 4 žmigavca. Koji k to znači invalidu koji ne može tu parkirati ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare