To je to što me zanima!

Osijek: HDZ se peticijom bori protiv skupljih vrtića

HDZ-ovci traže ostavku pročelnika Dražena Alerića koji je osmislio prijedlog o poskupjenju vrtića. Smatraju da je poskupljenje neutemeljeno
Vidi originalni članak

Osječki HDZ pokreće peticiju među građanima kako bi se ukinula odluka gradskog vijeća o poskupljenju vrtića zbog čega Osijek ima najskuplje vrtiće u Hrvatskoj. Također traže i ostavku pročelnika Dražena Alerića koji je i osmislio sporni prijedlog o poskupljenju jer je ono, smatraju u HDZ-u, neutemeljeno i ničim opravdano.
- To je vrhunac bahatosti gradske vlasti koja je pokazala totalnu socijalnu neosjetljivost povećavši naknade za vrtiće od 25 do čak 90 posto za neke kategorije. Ukinuli su besplatne vrtiće za 3. i 4. dijete, za 90 posto povećali cijenu za djecu invalidnih roditelja, 70 posto za samohrane roditelje, a uveli i to da vrtiće moraju plaćati socijalno ugroženi. Pozivamo sve roditelje i Osječane da potpišu peticiju - kažu u HDZ-u dodajući kako je grad Osijek, u izradi proračuna, Centru za predškolski odgoj uskratio dva milijuna kuna pa sada skupljim vrtićima žele namaknuti taj isti novac.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dannyboy 26.04.2010.

    ...sa HDZ-om idemo dalje....

  • znatiželjna_2 26.04.2010.

    pa ako poskupe vrtiće, možda trećina žena koja tamo radi dobije plaću.....ako niste znali, pripravnice godinu dana rade za nula kuna!

  • mm555 26.04.2010.

    napravite peticiju protiv kradja vase stranke, pa bi i mi mozda imali normalne place, te bi vrtic lakse platili

Komentiraj...
Vidi sve komentare