To je to što me zanima!

Osijek: Nad nepokretnim starcem se urušio krov

Dotrajalo krovište kuće stare 2 stoljeća u Osijeku urušilo se iznad sobe u kojoj leži D. Crnković (83). Ta je kuća zaštićeni spomenik nulte kategorije
Vidi originalni članak

Gotovo sam umro od straha kad je to puknulo. Izgledalo je kao da je bomba pala na kuću. Bio sam sam u sobi i očekivao da će mi se strop srušiti na krevet jer je sve staro i raspada se, kaže nepokretni Dragutin Crnković (83), pogledavajući u ispucali strop. Dragutin je, zapravo, imao sreće. Jedino što je dobro na toj prastaroj kući sagrađenoj od spoja blata i slame je dvostruki strop pa urušene drvene grede i crijep nisu srušili daske iznad njega. Kuća Axmann jedna je od najstarijih u Osijeku i zaštićeni spomenik nulte kategorije. To ipak ne pomaže Dragutinu i ostalim vlasnicima, koji godinama traže pomoć u obnovi.
- U istoj neizvjesnosti kao moj otac živi sedam obitelji. Kuću je kupio moj djed 1936., ali je ne možemo sami obnoviti jer nismo jedini vlasnici. Samo moramo osigurati pročelje koje se raspada i može pasti na glavu nekom prolazniku - kaže Dragutinov sin Goran, koji također živi u dva stoljeća staroj kući.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare