To je to što me zanima!

Osijek: Nakon sudara dvaju brodova spašavali ljude...

U Osijeku je u pokaznoj vježbi sudjelovalo gotovo 150 vatrogasaca, policajaca te djelatnika Hitne pomoći, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatskih voda
Vidi originalni članak

Pedesetak putnika broda Podravke mirno su šetali palubom putničkog broda. Odjednom njihovo uživanje prekine snažan udarac. Kapetan Podravke nije mogao izbjeći sudar s teretnim brodom koji se iznenada pojavio iz magle. Na oba broda buknuli su požari. Nafta se već počela izlijevati u rijeku. Neki putnici su na brzinu navukli pojaseve za spašavanje i skočili u rijeku. Požar na Podravci je postajao sve veći, kao i panika na brodu. Na sreću, opisani događaj samo je scenarij pokazne vježbe Drava 2008, kojom je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) predstavila koordinirano djelovanje desetak različitih vrsta sudionika u nekoj kriznoj situaciji. U Osijeku je u pokaznoj vježbi sudjelovalo gotovo 150 vatrogasaca, policajaca te djelatnika Hitne medicinske pomoći, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatskih voda.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • reklakazala 02.03.2008.

    Još ih danas vade kukama iz Dunava kod Novog Sada, nisu ih sve pokupili u jučer Osijeku, uspjela vježba nema šta, NNNI 2008 !

  • gec56 02.03.2008.

    A gdje je drugi brod.

  • Hacker-ri 02.03.2008.

    Sutra ja napravim isto samo bez DOGOVORA pa da vidis frku. Kad su tako organizirani, zasto nemamo plutaca za jedan tanker. Sta da su se 2 zapalila istog dana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare