To je to što me zanima!

Osijek: Učenici će prijevoz plaćati 1.500 kn mjesečno

Zbog visokih cijena karata za bus župan Šišljagić se boji da će učenici odustati od školovanja. Traži od samouprave da sufinanciraju dio prijevoza
Vidi originalni članak

Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, strahuje da će dio srednjoškolaca morati odustati od školovanja zbog visokih cijena prijevoza.
- Mnogi roditelji, posebice u obiteljima gdje je više djece, neće moći financirati kupovinu i udžbenika i skupih prijevoznih karata - rekao je Šišljagić nakon što se u srijedu sastao s predstavnicima prijevoznika te načelnicima i gradonačelnicima u Županiji. Šišljagić je pozvao sve čelnike lokalne samouprave da sukladno financijskoj moći razmotre mogućnost sudjelovanja u sufinanciranju međumjesnog prijevoza učenika kako bi barem malo rasteretili roditelje. Najviše moraju plaćati učenici koji iz Viljeva nedaleko Donjeg Miholjca budu morali putovati u srednju školu u Osijek. Svaki od tamošnjih šest učenika morat će plaćati čak 1.478 kuna za autobusnu mjesečnu kartu. A 52 učenika iz Donjeg Miholjca koji budu išli u Osijek plaćat će za autobus Panturista 1.293 kune mjesečno. Istu cijenu plaćat će i 32 učenika iz Našica koji budu išli u Osijek. Oni mogu u školu i vlakom, što će ih koštati 400 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 25sat 02.09.2009.

    Da i šta je tu čudno ? Koliko ima kilometara od Viljeva, za koji prvi put čujem, do Osijeka? Ne slažem se ni ja s tim da učenici trebaju toliko izdvajati za prijevoz, ali, jbga.. ne idu ni ti autobusi na vodu. Nikad nije bilo đabe ni u stare babe!

  • bheware 02.09.2009.

    Treba im ZET poslat tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare