To je to što me zanima!

Osječanin (49) ide na Haiti ljudima pročišćavati vodu

Tihomir Štrekelj s petoricom Austrijanaca će u razrušenom Port-au-Princeu pročišćavati vodu kako bi spriječili zaraze. On se spremio u 2 dana
Vidi originalni članak

Nije me strah. Prošao sam već kaos za rata u Hrvatskoj. Ali supruga se jako prepala čuvši da idem na Haiti. Čak je i zaplakala, kaže Tihomir Štrekelj (49). Ovaj Osječanin putuje na Haiti, kako bi zajedno s petoricom Austrijanaca pročišćavao vodu i tako sprječavao zaraze u potresom razrušenom glavnom gradu Port-au-Prince te cijelom zapadnom dijelu Haitija. Potres jačine 7,3 prema Richteru razorio je Haiti 12. siječnja. Poginulo je najmanje 100.000 ljudi. Hrvatski Crveni križ skupio je do ponedjeljka ujutro oko 981.000 kuna. Tihomir je prvi hrvatski građanin koji ide pomagati Haićanima.
- Obučavali su me dvije godine za ovakvu misiju. Da bih mogao ići, saznao sam u subotu i u ova dva dana se pripremio i otrpio sva potrebna cijepljenja - kaže Štrekelj.
On je u ponedjeljak u 18 sati trebao poći za Beč, a u utorak će avionom poletjeti za Haiti.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • brko1 19.01.2010.

    SAD su trošile 4,5 milijarde dolara na dan za rat u iraku, da dobro ste pročitali, nisan falel, o kojoj pomoći HAITIU je riječ?

  • susjed 19.01.2010.

    Svaka čast haićanima a ko če pomoći lhudima u Kosinju

  • aligatorica 19.01.2010.

    svaka mu čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare