To je to što me zanima!

Osječkoga glumca Špišića priveli i prepratili u zatvor

Policija je prepratila osječkoga glumca Slavena Špišića (42) u zagrebački zatvor u Remetincu na odsluženje jednogodišnje kazne zbog prijevare
Vidi originalni članak

Policija je prepratila osječkoga glumca Slavena Špišića (42) u zagrebački zatvor u Remetincu na odsluženje jednogodišnje kazne. Špišića su priveli u ponedjeljak oko 22 sata, odmah nakon što je odigrao predstavu "Orfej u podzemlju" u osječkom HNK. Špišiću su kaznu izrekli još 2005. godine na sudu u Požegi zbog krivotvorenja i prijevare. U to vrijeme Špišić je radio kao ravnatelj požeškog kazališta i svog djelatnika Ž.H. nagovorio je da mu bude jamac za kredit od nekoliko tisuća kuna. Iako se tome protivio tvrdeći da ima svoje kredite i da neće zadovoljiti uvijete, Ž.H. je ipak pristao vjerujući ravnatelju da će podići maleni kredit. No, Špišić je podigao kredit od 10 tisuća eura kritvotvorivši Ž.H.-ovu potvrdu o plaći. Kada je to saznao, Ž.H. ga je tužio i Špišić je osuđen na godinu dana zatvora uvjetno na dvije godine uz obavezu da oštećenom djelatniku namiri dospjele rate u iznosu od 8.000 kuna. Ravnatelj to nije učinio i uvjetna kazna mu je opozvana no, on je prošle godine zatražio odgodu odsluženja zatvora pod izgovorom da ima obaveza u HNK u Osijeku. Kada je i ove godine zatražio odgodu, ona je odbijena i Špišić se u Remetinac trebao javiti 14. travnja, što također nije učinio. Policija je, stoga, došla po njega direktno u kazalište. U osječkom HNK kažu kako će tek odlučiti hoće li Špišića otpustiti ili suspendirati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bumbix 05.05.2009.

    Znam ga još iz djetinjstva, on i brat s bakom bez roditelja, nepravda za nepravdom, nisu mogli u svoju kuću-stan u 90-ima-niti danas, trauma zbog izbijenog oka u vlaku osk-zg (kamen kroz prozor izvana na otvorenoj pruzi), svejedno ovo nije smio raditi, ali, one thing leads into another, i to je to.

  • ovca007 05.05.2009.

    Tko bi to rekao, a poznajem covjeka iz osnovne skole

Komentiraj...
Vidi sve komentare