To je to što me zanima!

Oslobodili ga: Policajac tvrdio da ga je Jerković htio pregaziti

Ivan Jerković se nije zaustavio na policijskoj blokadi pa je uslijedila potjera. Sletjeli su s ceste, a u automobilu su im pronašli sef s gotovo 300 tisuća kuna. Policajci su tvrdili da je jednog od njih htio pregaziti...
Vidi originalni članak

Godinu i dva mjeseca Ivan Jerković (33) čamio je u istražnom zatvoru zbog teškog pokušaja ubojstva policajaca i još tri kaznena djela, a u četvrtak je na zadarskom Županijskom sudu oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza. U prometnom i medicinskom vještačenju, naime, utvrđeno je da policajci nisu govorili istinu kad su tvrdili da je Jerković, probivši policijsku blokadu na cesti, pokušao policajca pregaziti automobilom.

Podsjetimo, lanjskog kolovoza odigrala se prava mala filmska potjera policajaca i trojice Splićana Ivana Jerkovića, te A.B. (33) i M.D.(35) u Audiju. Policija ih je ganjala od Vodica do Vrane, gdje su sletjeli s ceste, a u automobilu su im našli metalni sef s gotovo 300 tisuća kuna kojeg su par dana ranije, sumnjalo se, ukrali iz trgovine Djelo u Vodicama. M.D. je u slijetanju s ceste bio teško ozlijeđen.

Protiv Jerkovića koji je vozio, podnijeli su i prijavu za kaznena djela teškog pokušaja ubojstva, izazivanja prometne nesreće i krivotvorenja registracijskih oznaka na automobilu. On se naime nije zaustavio na policijskoj blokadi, a tvrdilo se da je policajac spasio život skokom s ceste u stranu. To na sudu nije dokazano pa je Jerković oslobođen.  

Idi na 24sata

Komentari 44

  • naomi-1 07.10.2017.

    Ne čitate što piše,trabunjate kako vi mislite da je bilo a niste bili tamo.Za sef se je samo sumnjalo ali ne i dokazalo da je ukraden.A policajci lažu znam iz vlastitog iskustva.Udario me u retrovizor mladić od 22,23 godine s 1.73 promila prešavši na moju stranu ceste.Svi materijalni dokazi to potvrđuju.Policija je obavila očevid i kažu,nemamo ništa protiv vas,prijava slijedi pijanom mladiću.Za mjesec dana je dobijem poziv na žurni sud za prekršaje traže 1500 kuna.Uz 4 dolaska na sud,uz vještaka,uz nedolazak pijanog i policajca i uz laž da imaju snimak kamere koji nisu mogli predočiti konačno Dobijem oslobađajuću presudu.Gledam tv spikerica spomene načelnika policije Vnučeca i meni se odmota film,nećak načelnika je bio pijani mladić zato je išla meni lažna prijava.Ne vjerujte policiji.

  • bosanac 06.10.2017.

    HAHHAha, ovaj pusten,...onaj sto je zgazio onu djevojcicu dobio 3 g,...u Australiji da zgazis macku, dobijes vise. Ja sam mislio da je samo BiH apsurdistan ali vidim da nije .

  • centarfor 06.10.2017.

    Možda je oslobođen optužbe za probijanje barijere ali za nađenu kasu sigurno nije. Ili je netko lud. Ma nisam mislio na suce jer bi u tom slučaju mogao dobiti 5 godina zatvora za takvu misao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare