To je to što me zanima!

Osniva se pričuvna policija u Hrvatskoj, prvi put nakon rata

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako bi pričuvna policija trebala biti ispomoć redovitoj policiji u nekim situacijama, kada je potrebno više policajaca
Vidi originalni članak

Hrvatska bi uskoro ponovno trebala dobiti pričuvnu policiju, i to prvi put nakon rata. Večernji list javlja kako će se na sjednici Vlade naći Uredba o pričuvnoj policiji, koja proizlazi iz Zakona o policiji te predstavlja pravnu podlogu za njihovo osnivanje. 

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako bi pričuvna policija trebala biti ispomoć redovitoj policiji u određenim situacijama, kada postoji potreba za više policajaca. Kao primjer je naveo vrijeme turističke sezone te situacije većih prirodnih katastrofa. U pričuvnu policiju bi se išlo dobrovoljno, a policajci bi se birali na javnom natječaju i ne bi ih smjelo biti više od 7647.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • lijač 04.10.2012.

    e ostojiču jesi proziran do 95 je mup koristio rezervni sastav ,a kad im više nije bio potreban šupnuli su ga ,sad opet nešto ste namirisali da bi se moglo dogoditi sad če vam rezervni sastav opet dobro doči ,svih ovih godina nitko se nije sjetio stare rezerviste pozvati ni na jednu godišnjicu ,jpak su toliko zavrijedili, bilo ih je više nego aktivnih policajaca i večim dijelom su bili zastupljeni u sastavu mup-a do stvaranja prvih postrojbi hrvatske vojske,iskoristili nas pa onda odbacili ko staru krpu..

  • 04.10.2012.

    Ma nije to zbog prosvjednika. Možda nas Europa traži da organiziramo više tih Prideova ako hoćemo ući u EU, (bolje reći ako hoćemo da nam uđe), pa će valjda trebati i više policajaca za osiguranje tih i takvih događanja.

  • konjina 04.10.2012.

    kukuriku građanski na vidiku

Komentiraj...
Vidi sve komentare