To je to što me zanima!

Osnivač Ikee odlazi u mirovinu, a tvrtku je prepisao na sinove

Ingvaru je jako važno da se njegova tvrtka namještaja razvija u istom smjeru kao do sada, rekao je Par Heggenes, Ingvarov glasnogovornik. Tvrtka će raditi kao i dosad
Vidi originalni članak

Osnivač Ikee, Ingvar Kamprad (86), potvrdio je kako je tvrtku prepisao na svoja tri sina. Kaže da su njegovi sinovi preuzeli po trećinu kompanije. Glasnogovornik tvrtke istaknuo je kako će Ikea funkcionirati kao i do sada.

- Ingvaru je jako važno da se njegova tvrtka namještaja razvija u istom smjeru kao do sada - rekao je Par Heggenes, Ingvarov glasnogovornik. Dodao je kako je sve išlo prirodnim tijekom te kaže kako je očekivano da Ingvar prepiše kompaniju na sinove. 

Vijest su objavili na 86. rođendan vlasnika Ikee. Njegovi sinovi Jonas, Mathias i Peter upravljat će kompanijom, a njihov otac će ih savjetovati, ali više neće biti službeni vlasnik Ikee, javlja The Local

Još u lipnju ove godine počele su kružiti glasine kako će Kamprad podnijeti ostavku na svoje mjesto te da će obiteljsko carstvo prepustiti sinovima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Capafiori 18.09.2012.

    Tako to rade pravi gospodarstvenici! Od nastanka Ikee do danas, ta tvrtka je doživjela inovacijski bum, no nikad si nisu dozvolili prekomjerno širenje koje ne mogu držati pod kontrolom, ali ni uplitanje stranoga kapitala do te mjere da bi ugrozili sebe. Čestitka osnivaču i njegovim sinovima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare