To je to što me zanima!

Osnovana komisija koja će tražiti topničke dnevnike

Premijerka Kosor osnovala je radnu skupinu koja bi trebala naći topničke dnevnike. O rješenju tog problema ovisi ulazak Hrvatske u Europsku uniju
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor osnovala je u ponedjeljak radnu skupinu koja bi trebala riješiti problem topničkih dnevnika. Skupinu čine stručnjaci iz MUP-a, MORH-a i tajnih službi. Imaju zadatak još jednom pretražiti arhive i razgovarati sa sudionicima događaja o kojima svjedoče traženi dokumenti. O rješenju slučaja topničkih dnevnika ovisi ocjena glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza o suradnji Hrvatske s Haagom. O toj ocjeni pak ovisi hoće li Velika Britanija, Nizozemska, Belgija i Finska deblokirati pregovore u poglavlju o pravosuđu i ljudskim pravima. Švedski veleposlanik u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist rekao je da se Brammertz izrazio mnogo pozitivnije o hrvatskoj potrazi za topničkim dnevnicima nego u prethodna dva puta te da se sve odvija u vrlo dobrom smjeru.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • NIPL 06.10.2009.

    dada, se bo treba še dostkrat naguzit v imenu EU.... :) a vas ni samo zLOVEnija blokirala? od kje zdaj še 4 države?hmmmmm...jaja, pesek v oči.... :) Pa še kej so bo našlo pred vstop v unijo.....mhm trust me ;)

  • pero111 06.10.2009.

    Kažu da je neki tražeć našao i mudo Marjanovo!

  • Ivan_ST 06.10.2009.

    topničke dnevnike? Što, zašto? Pa da mi neki klaunovi u Bruxellesu sude i govore da je u Kninu bilo prekomjernog granatiranja a u Vukovaru ne?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare