To je to što me zanima!

Osnovnoškolcima u učenju pomaže Harry Potter

Glavne teme nastave ove godine u jednoj osnovnoj školi su Harry Potter i magija. Đaci jašu metle, nose plašteve, izgovaraju čarobne riječi
Vidi originalni članak

Osnovna škola "Robert Mellors" u engleskom Arnoldu popela se na vrh ljestvice najboljih škola u zemlji nakon što su nastavnici dopustili učenicima da odaberu temu na osnovi koje će se izvoditi nastava. Mališani su ove godine izabrali popularnog čarobnjaka Harryja Pottera pa je sada središte svih predavanja Hogwarts i magija. Đaci od sedam do 11 godina pišu eseje o popularnom čarobnjaku, kondiciju održavaju penjući se na imaginarnu leteću metlu, a slovkanje uče pomoću Potterovske "magije". Razredi su nazvani kao i u Hogwartsu, školi u koju ide Harry Potter - Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin. Djeca i nastavnici na satu mašu prutovima i nose plašteve. Učenici matematiku uče tako da se prave kako je svaka računica magična formula, a rezultat ne smiju reći prije nego izgovore "numerus subtracticus", čarobne riječi koje su sami izmislili.
- Bili smo među najgorim školama u zemlji, sada smo na samom vrhu. Naši učenici nisu nasilni i nemaju problema s ponašanjem, iako nam upravo takve šalju. Učenici uživaju u ovakvom načinu rada - kaže ravnateljica škole.
Škola se u tri godine, od kada je ovaj program uveden, svrstala među pet posto najboljih škola. Dosad su teme bile Titanic, Afrika te prinčevi i princeze.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare