To je to što me zanima!

Ostaju bez odlagališta, neće prazniti kante od idućeg tjedna

Ministarstvo okoliša zabranilo je odlaganje otpada na odlagalište u Brezju. Odlagati moraju prestati u roku od pet dana, pa komunalci od ponedjeljka neće prazniti kante
Vidi originalni članak

Gradu Varaždinu u ponedjeljak je stiglo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja kojim su zabranili zbrinjavanje varaždinskog komunalnog otpada na odlagalištu u Brezju. Baliranje i odlaganje otpada mora prestati u roku od pet dana. Komunalna tvrtka Varkom najvjerojatnije od ponedjeljka neće prazniti kante s otpadom. 

Ukoliko se Grad Varaždin ogluši na rješenje, zapečatit će pogon u Brezju, poručili su iz Ministarstva. Gradska vlast trenutno nema drugo rješenje za zbrinjavanje varaždinskog smeća.

Varaždinska saga o smeću traje već nekoliko godina. Privremeno odlagalište u Brezju, stavljeno je u funkciju prije gotovo sedam godina. Do sad se trebalo naći drugo, ekološki prihvatljivo rješenje. Prošle godine izgrađena je tvornica za mehaničko-biološku obradu otpada, o čemu je Grad za vrijeme gradonačelnika Čehoka sklopio ugovor s tvrtkom Davora Patafte. Nova gradska vlast, na čelu s Goranom Habušom, pokušava osporiti taj ugovor. Između ostalog, i iz razloga jer smatraju da je cijena obrade otpada, koja stoji u ugovoru, previsoka i nerealna.  

Idi na 24sata

Komentari 20

  • andi_1 06.06.2012.

    To je veliki problem ako se prestane odvozit smeće , opet če ljudi bacat bilo gdje i evo još večeg problema.

  • cimby 06.06.2012.

    Zanimljivo , Habuš je gradonačelnik cca. 7 mjeseci , a smeće se balira i skladišti 7 godina , zar je zaista Habuš jedini krivac ???? Istina je , da se trebalo intenzivnije raditi na rješavanju tog pitanja , ali sve od prije smo brzo zaboravili....

  • hellbani 05.06.2012.

    ako je nerealna cijena., nek daju druge firme ponudu i gotova stvar ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare