To je to što me zanima!

'Ostala sam bez blizanki, a sad se brinem o djeci diljem svijeta'

Irina Lucidi ni danas ne zna gdje su njezine blizanke. Njihov otac ih je oteo 2011. Kasnije je pronađen mrtav. U oproštajnom pismu je napisao da curice nisu patile
Vidi originalni članak

Irina Lucidi (46) koja je ostala bez svojih blizanki Alessije i Livije danas pomaže djeci u cijelom svijetu, piše Corriere della Sera. Sestrice stare šest godina, podsjetimo, oteo je u siječnju 2011. u švicarskom kantonu Vaduzu njihov otac Matthias Schepp (44). Kasnije se u Italiji bacio pod vlak. Istražitelji su pronašli oproštajno pismo u kojem je napisao kako "blizanke počivaju u miru i nisu patile". 

Policija je djevojčice tražila u nekoliko europskih zemalja no dosad ih nije našla. Pretpostavlja se da je otac s njima otišao na Korziku i tamo ih ubio. 

Putuje svijetom i pomaže drugima

Njihova majka Irina danas putuje svijetom. Pomagala je djeci u Indiji, u Indoneziji, učila ih je engleski, uz pomoć svoje fondacije traži nestale... 

Zahvaljujući toj fondaciji pronađena je i jedna oteta djevojčica.  

U Jakarti sam prvi puta vidjela da djeca u školu idu bosa'

- U Aziji mi je bilo jako lijepo, a posebno su me razveselili osmjesi djece koju sam srela na putovanju. U Jakarti sam spavala u kući jedne obitelji. U školi sam djecu učila engleski, slijedili su me na ulici, išli su sa mnom u muzej. Htjeli su naučiti i razumjeti. Tada sam prvi put u životu vidjela djecu koja u školu dolaze bosa. Ponekad bih se sjetila Matthiasa i pomislila sam koliko sam bedasta. Kad bih vidjela tu djecu kako se smiju i koliko su vesela, a zapravo nemaju ništa, a ja imam sve i sve to odbacujem bez ikakvog motiva, trebam biti sretna - kaže Irina. 


Idi na 24sata

Komentari 67

  • spetsnaz GIRL 91 18.01.2013.

    Kad pomislim da mi je tesko, sjetim se da ima ljudi kojima je gore...

  • bezinspiracije 17.01.2013.

    Tužno. Svaka čast ženi na hrabrosti i nesebičnosti da unatoč svojoj boli pomaže drugoj djeci.

  • dipsy2010 17.01.2013.

    Nevjerovatno da te dvije male curice nisu našli ...... Žao mi je majke koja im ni na grob neće nikad moći odnjeti cvijeće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare