To je to što me zanima!

Ostali bez regresa i božićnice; 'Želim da se što prije vrate...'

Teško je donositi takve odluke. S jedne strane tu je odricanje određenih materijalnih prava, ali s druge je garancija da će masa plaća u 2014. ostati ista, kaže Pleša
Vidi originalni članak

Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, potpisat će u utorak dodatak Kolektivnog ugovora prema kojem se oni, među ostalim odriču regresa i božićnica, sve dok gospodarski rast ne bude pozitivan tri tromjesečja zaredom. 

Teško je u ovoj situaciji donositi takve odluke. S jedne strane  imate odricanje određenih materijalnih prava, a s druge  imate garanciju da se neće smanjivati masa plaća u 2014., kaže Pleša

- Teško je u ovoj situaciji donositi takve odluke. S jedne strane  imate odricanje određenih materijalnih prava, ali s druge  imate garanciju da se neće smanjivati masa plaća u 2014. godini. Nadajmo se da će Hrvatska krenuti u pozitivnom smjeru, i da će svima biti lakše - rekao je Pleša za Dnevnik 3 HRT-a

Na pitanje kada je realno očekivati da će im se vratiti regres i božićnica Pleša je kazao da on nije osoba koja može odgovoriti na to pitanje, ali: 'Moja želja je da to bude što prije,  da i zemlje u okruženju što prije izađu iz krize i recesije'.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • NERA7agraM 10.12.2013.

    Da ima novaca-neka onda i regres i božićnica. Ali, novaca nema pa je dobro da su ukomponirani u to i državni i javni namještenici a ima ih hvala bogu u ovoj maloj državici 250 tisuća na 4 mil stanovnika. Ali, tko brine o umirovljenicima koji su odradili 30-40 godina i sada imaju mirovinu od 1.700 do 2.500 kn. Kad takovi dobiju naknadu za regres ili božičnicu. Sindikat takvih umirovljenika šuti ko drek za grmom! Ni riječi! Muk!

  • 10.12.2013.

    A ja želim, gospodine, da nikad ne dobijem regres, božićnicu i naknadu za prijevoz. Usput, što je to? Želim dobiti redovnu plaću koja kod vas još nije upitna. Nažalost će biti, ako ne vidite mladi nam odseljavaju. Neće biti njihove buduće djece ovdje. Za koga će postojati škole i nastavnici? Trebati će nam samo starački domovi, ako ih budemo mogli plaćati. U što jako sumnjam.

  • 10.12.2013.

    Jedan audi od 300.000 kuna= božićnica za 250 ljudi (po 1200 kuna) . Kad staviš na vagu, božićnica će se izist i popit, a audi će se vozit koju godinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare