To je to što me zanima!

Ostali bez svega: Djeca su kod rodbine, ovdje ne mogu biti

Gornja Vrba: Obitelj Kučinić je ostala bez doma, susjedi i čelnici općine ih obilaze kao i Crveni križ koji je donio obuću i odjeću. Problem im je što nemaju gdje biti
Vidi originalni članak

Svega nekoliko sati bilo je dovoljno da obitelj branitelja Josipa Kučinića (43) iz Gornje Vrbe kod Slavonskog Broda ostane bez doma. Požar koji je u subotu nešto poslije 22 sata izbio u njihovoj kući uništio je sve, ali srećom nitko nije stradao. 

- Suprug je išao u susjedstvo pomoći, jer je umrla majka našeg kuma, a ja sam s djecom otišla kod sestre. Naložila sam peć, kako bi nam bilo toplo kad se vratimo. Kod sestre sam čula za požar. Došli smo pred kuću i vidjeli plamen pa sam djecu odmah odvela dalje da to ne gledaju – rekla je Snježana Kučinić (43). Osim njihove kuće, koja je u dvorištu, do ceste je trošna kuća Josipovih roditelja. Majka Marija (74) je kao i uvijek obišla kuću. No, nakon nekog vremena čula je djecu kako viču da gori kuća. 

- Znao sam da supruga i naših četvero djece koja su stara od 10 do 16 godina nisu kod kuće, ali me nešto unatoč strahu od vatre tjeralo da uđem. Otvorio sam vrata i onesvijestio se od plamena i vrućine. Sebi sam došao kada su me iznijeli vani, najvjerojatnije me dim počeo gušiti – rekao je Josip koji je do kuće stigao prije vatrogasca.

Obitelj je ostala bez doma, susjedi i čelništvo općine ih obilaze kao i aktivisti Crvenog križa koji su donijeli nešto obuće i odjeće. Najveći problem je što nemaju gdje biti. 

- Djeca su kod rodbine i ne idu u školu, izgorjelo im je sve, nemamo ih gdje dovesti, a i ne želimo da vide što se dogodilo s našim domom. Molim dobre ljude da nam pomognu oko smještaja kako bi opet bili zajedno s djecom, da nam izađu u susret dok ne saniramo štetu – rekao je Josip. 

Svi koji žele pomoći ovoj obitelji mogu to učiniti i preko PBZ računa na ime Josip Kučinić 2340009-3206509263.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Obzirni 03.10.2014.

    Teorija zavjere!

  • Hello Kitty_1 08.02.2011.

    I ja sam iz Slavonskog Broda, zivim u susjednom selu, i suosjecam s ovim jadnim ljudima. Nadam se da ce im dobri ljudi ipak pomoci da opet stanu na noge.

  • xnet0822 08.02.2011.

    Mihac, udijeli ovim sirotim ljudima lovu ili ću te prijaviti ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare