To je to što me zanima!

Ostali su bez svega: 'Dva sata prije nevremena kupili smo kamion. Potpuno je uništen...'

Obitelj Sever ostala je bez struje i krova nad glavom, a u podrumu im je propalo i 500 kila mesa od kolinja. Obitelj Štampar ostala je bez dva kamiona od kojeg su jedan kupili tek dva sata prije nevremena
Vidi originalni članak

Orkansko nevrijeme koje je nosilo krovove te čupalo stoljetna stabla srušilo je i dalekovod, pa je čazmansko područje ostalo bez struje. HEP-ovci, vatrogasci i ostale službe uspjeli su do večernjih sati vratiti "svjetlo" u veći dio grada. No oni koji žive na periferiji, poput Silvije (32) i Damira Severa u Moslavačkoj ulici, nisu imali tu sreću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo spojeni na mrežu koja ide od Suhaje i završava na našoj kući. Tražili smo da nas spoje na mrežu Čazme, jer su kvarovi na tom vodu česti, ali ništa od toga. Rekli su nam da će za koji dan tu stranu električne mreže popraviti i mi ćemo tek za dva-tri dana dobiti struju - kaže nam Damir dok u pratnji supruge Silvije obilazimo kuću koju je vjetar sasvim raskrio i krov pobacao sa sve strane. Silvija i kći, koja ide u prvi razred, u četvrtak su došli do kuće oko 15 sati, kad se, kako tvrdi, odjednom sve zamračilo. Čuli su kako crijep leti oko kuće, a voda je počela curiti po zidovima i natapati sve.

- Vidjeli smo kako voda curi kroz luster, razvodnu kutiju, utičnice i slijeva se po podu. Nekako smo to uspjeli pokriti najlonima, ali sve je voda dobro natopila i ne znam kako ćemo, kad i gdje osušiti sve te stvari - kaže gospođa Silvija.

Problem je što, kad i dođe struja, sve se instalacije moraju pregledati kako ne bi došlo do kratkog spoja.

U podrumu im je ledenica s 500 kilograma mesa, jer su nekoliko dana ranije imali kolinje. Sve će morati baciti.

Na drugom kraju grada leži nekoliko kamiona prevrnuto na desni bok, a uposlenici i vlasnici popravljaju cerade i čekaju dizalice koje bi ih vratile na kotače. Među onima kojima nije smetala ni kiša bio je i Mario Volarić (36), koji je popravljao ceradu i čekao da dođe dizalica kako bi podignula kamion. Najlošije je prošla obitelj Štampar, kojoj su prevrnuta dva kamiona.

- Jedan kamion je kasko osiguran, a ovaj smo kupili jučer, dva sata prije nevremena, i nismo ga još ni prepisali. Vrijedi nekoliko desetaka tisuća eura jer ima i prikolicu. Na nesreću, imali smo takav slučaj prije mjesec i pol u Slavonskom Brodu. Kad pridodamo štetu na radionici i opremi koja je u njoj stradala, kao i u hali kod kuće, onda bismo mogli u grubo procijeniti da je riječ o šteti ne manjoj od milijun kuna - govori Luka Štampar, sin vlasnika tvrtke. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Ssssssssss 19.09.2022.

    Gospodo draga bitno da se milijarde šalju u hercegovinu ,a domace tko šiša . Iz EU-a se izvlace milijuni € pa bih pitao Plenkija a i korumpirani HRT da objasne gdje taj novac zavrsava tj. gdje se gubi

  • A jojjjjjjjjjj 17.09.2022.

    Stampar s ljepim se falis!!! a da si odmah meso povadio i dao sirotinji pa da se tek tad hvalis to bi bilo nesto Humano!! A Kamione sta to mene Briga registracije imaju valjda su Kasko osigurani ajde Bjedo jadnice nemoj traziti milosti ima puno vece bjede od tebe !!!

  • revoltiranstoposto 17.09.2022.

    Seru. Kolinje još nisu počele. Meso u zamrzivaču i vrečicama ne može odmah propasti. Količina izmišljena zbog odštete, a škrinja nije niti 380 litara i nije niti puna mesa. Vjerojatno ispod sve povrće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare