To je to što me zanima!

Oštetila proračun: Markić nije platila porez za kupnju vile?

Markić je neplaćanjem državu oštetila za 30 tisuća eura, odnosno 225 tisuća kuna. Vilu na Šipanu kupila je od Dubrovačke biskupije i nadogradila je bez dozvole
Vidi originalni članak

Željka Markić nije platila porez za kupnju vile na Šipanu čime je oštetila državni proračun, otkriva Dubrovački dnevnik koji nije mogao dobiti službenu potvrdu informacije jer je riječ o poreznoj tajni. Ipak, izvor iz Porezne uprave rekao je kako tvrtka Željke Markić, Sermon, koja je vlasnik objekta nije platila ni lipe poreza državi. 

Plaćanje poreza mogla je izbjeći provlačenjem vrijednosti nekretnine kroz temeljni kapital tvrtke, što nije napravila. Trgovački sud u Zagrebu objasnio je kako je temeljni kapital tvrtke 20 tisuća kuna što znači da se na Markić nije mogao ni primijeniti Zakon o poreznim olakšicama, te je morala platiti porez.

Prema izračunu Dubrovačkog dnevnika, Markić je neplaćanjem poreza državu oštetila za 30 tisuća eura, odnosno 225 tisuća kuna. 

Podsjetimo, predsjednica inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić svoju je vilu u Suđurđu na otoku Šipanu  kupila od Dubrovačke biskupije, a onda ju nadogradila bez dozvole. 

Idi na 24sata

Komentari 384

  • academi 10.12.2013.

    hoće li ona moći produžiti vozačku ili registraciju vozila baš me to zanima

  • motorist 10.12.2013.

    Dokaz da u ovoj državi ništa nije sveto

  • VlatkoPerković 10.12.2013.

    a možda to nije istina da nije platila porez već su bjesni što su izgubili na referendumu od nje

Komentiraj...
Vidi sve komentare